Persberichten SAR Nederland

Persvoorlichter, Pascal Jonkers
Een kleine selectie van persberichten worden hier geplaatst.

Deze geheel in het nieuw gestoken jasje aangemaakte pagina zal voor wat betreft berichtgevingen alleen naar door de pers in het nieuws gebrachte berichten linken. De “bron”  onder de afbeelding van het bericht verteld welke nieuwsomroep het bericht op welke datum heeft geplaatst.

 
 
Bron: 20-03-2024
 
 
Vrijwilligersorganisatie SAR Nederland zet vanaf vandaag ook een sonarboot in om de vermiste Jannes Possemis (59) te zoeken, die voor het laatst werd gesignaleerd in Peize. Hij verdween anderhalve week geleden en er zijn weinig aanknopingspunten. Dat schrijft RTV Noord.
Er wordt daarom gezocht met drones, zoekhonden, quads, vrijwilligers te voet en sinds vandaag dus een sonarboot. De organisatie zet zo groots in zodat ze in meerdere gebieden kunnen uitsluiten dat Possemis zich daar bevindt. Het gaat dan om zoekgebieden in Drenthe en Groningen.
Anno Loef en zijn team zijn woensdagmiddag ook in touw om mee te helpen met de zoektocht. De vrijwilligers letten op oneffenheden in het Noord-Willemskanaal, vlakbij Groningen. Het is op dit moment zoeken naar een speld in een hooiberg, geven ze toe.
Bron: 20-03-2024
 
 
Een team van SAR Nederland heeft dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag langs het Noord-Willemskanaal gezocht naar de vermiste 59-jarige Jannes. De actie gaat tijdens de nacht door.
 
“We zijn een nieuwe zoekactie naar de man gestart”, laat SAR Nederland weten. “We zijn de hele avond al aan het zoeken langs het Noord-Willemskanaal. Hierbij zetten we onder andere quads en zoekhonden in 

Bron: 20-03-2024

https://www.gic.nl/nieuws/sar-nederland-zoekt-naar-vermiste-jannes-possemis

De 59-jarige Possemis is sinds maandag 11 maart 2024 vermist uit Groningen. Hij is het laatst gezien bij zijn broer, waar hij tijdelijk verbleef. Mogelijk is hij vertrokken in de richting van Peize of Groningen stad.

Bron: 17-01-2024

https://nieuwsbladnof.nl/regio/Vermiste-man-overleden-28856281.html

De 71-jarige man uit Buitenpost die zaterdagavond vermist raakte, is woensdagmiddag levenloos aangetroffen in het water bij buurtschap Reahel bij Augustinusga.

Bron: 15-01-2024

https://www.rtvnof.nl/zoektocht-naar-vermiste-buitenposter-gaat-ondanks-weer-door/644809/

BUITENPOST – Zoektocht naar vermiste Buitenposter gaat ondanks het koude weer gewoon door.

Maandag heeft een tweede zoekactie plaatsgevonden in Buitenpost om de vermiste 71-jarige inwoner van Buitenpost te vinden, dat laat SAR Nederland weten.

Op zondag werd al een uitgebreid team ingezet om grote gebieden van Buitenpost, Kootstertille en Drogeham te doorzoeken. 

BRON: 20-11-2022

https://www.infoleek.nl/79258/2022/11/20/zoekactie-naar-vermiste-anne-frederik-stol-56-uit-zuidhorn-door-sar-nederland/

Zuidhorn/Regio – Vandaag, zondag 20 november is SAR Nederland ingeschakeld om te assisteren bij de vermissing van de 56- jarige vermiste Anne Frederik Stol uit Zuidhorn. Deze meneer wordt sinds 17 november 6.00 uur ’s morgens vermist vanuit zijn woonplaats Zuidhorn.

Bron: 13-09-2022

https://www.rtvfocuszwolle.nl/grote-zoekactie-in-zwolle-naar-vermiste-bennie-62/amp/

Zwolle – Vrijwilligers van SAR (Search and Rescue) Nederland zijn aan het einde van de dinsdagmiddag begonnen met een grote zoektocht naar de vermiste 62-jarige Bennie uit Zwolle. 

Bennie is weggegaan rond 1 september en zou de dagen erna nog gezien zijn. Hij is te voet vertrokken en heeft geen telefoon bij zich. 

Bron: 17-07-2020

https://www.omropfryslan.nl/amp/nl/nieuws/976847/paragliders-en-honden-van-sar-zoeken-vermiste-meisje-het-zal-je-kind-maar-zijn

SAR Nederland doet vrijdag en zaterdag een laatste poging op Ameland om het 14-jarige Duitse meisje dat sinds zaterdagavond wordt vermist te zoeken.

Hoewel de officiële instanties woensdag zeiden niet meer verder te zoeken, wil de SAR doorgaan: “Want het zal je kind maar zijn dat vermist wordt.”

Bron: 19-05-2020

https://www.omroepwest.nl/amp/nieuws/4047972/drones-ingezet-om-vermiste-surfer-mathijs-te-zoeken

DEN HAAG – SAR Nederland gaat donderdag mogelijk met vier drones op zoek naar de vermiste Mathijs uit Delft. De 23-jarige surfer kwam vorige week met vier anderen om het leven voor de kust van Scheveningen.

‘We gaan kijken of we iets op zee kunnen oppikken’, zegt Houwina Postma van het SAR-team.