Nieuwsberichten

Vorige week dinsdagavond hebben we een thema-avond mogen bijwonen van Jacqueline van het team Forensische Opsporing.

Een veertig man luisterde aandachtig naar de presentatie van de politie en werden zo meegenomen in het vak van de forensisch rechercheur. Deze avond was gericht op het zoeken en aantreffen van overleden personen.

Voor de nieuwe teamleden was er behoefte aan informatie hoe dat zij het beste kunnen handelen tijdens het aantreffen van een overleden persoon. Wat ze wel maar vooral ook niet moeten doen om het onderzoek naderhand voor ons makkelijker te maken. De sporen die er liggen zijn zo verdwenen en in een mum van tijd heb je er een heleboel bijgemaakt.

Deze avond was heel waardevol en Jacqueline heeft ons de juiste tips en tools meegegeven om te kunnen handelen bij het aantreffen van een vermiste. Ze eindigde met de wijze zin dat we weer een volle rugzak voor met informatie meedragen.

We willen Jacqueline bedanken voor deze zéér informatieve en leerzame avond voor onze vrijwilligers.

SAR Nederland is mensenwerk en draait om vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen.

https://www.instagram.com/p/C4upGsVsLdJ/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Vandaag hebben we met een team getraind in Assen. We mochten gebruik maken van het terrein Copperhead Tactical in Assen waar politie en defensie ook trainen.

We hebben voor de speurhonden uitzonderlijke situaties gecreëerd waarbij de honden positieve resultaten hebben geboekt. Prachtig om te zien hoe deze honden a.h.v. een geurstuk hun werk uitvoeren.

 

Voor de Linie-lopers hadden we een realistische cases opgezet op dit terrein met uiteindelijk ook weer het resultaat zoals we die gewend zijn van dit team. Teamleider hield in deze cases alles strak in de hand en dat leidde uiteindelijk tot het vinden van de vermiste persoon.

Het quad-team had vandaag dan het grootste parcours af te leggen. Taak was om in een gebied van 9 Km2 objecten te gaan zoeken. Daarbij kom je deze objecten in allerlei situaties tegen. Zaak is dus om rustig, aandachtig en bewust te gaan kijken naar mogelijke sporen, opvallend rustige omgevingen, paden, schuren, wateren en wat al niet meer je tegenkomt. Een resultaat van 8 op 10 mag dan best uitzonderlijk goed worden genoemd.

Teams binnen onze organisatie worden met regelmaat getraind om de professionaliteit op een hoog peil te houden. Daarbij wordt getraind op coördinatie, teamleiding, communicatie, uitvoering en professionaliteit.

Kei en keihard werken, karakter hebben, wilskracht tonen en bereid zijn om verder te gaan waar anderen stoppen. Geen grote show maar het resultáát is ons uitgangspunt. Vandaag een prachtige dag waarvoor we de teams willen bedanken voor hun tomeloze inzet!

Een speciaal bedankje voor Marten Slump en zijn vrouw van Copperhead Tactical in Assen voor deze gesponsorde dag

Kollum Watersportbedrijf LBB in Kollum (Lauwerszee buitenboordmotoren) heeft recent deels een 8 pk, viertakt Yamaha-buitenboordmotor gesponsord voor reddingsorgansiatie SAR Nederland. Sinds de oprichting in 2001 is LBB uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf dat alles in huis heeft voor de watersporter, met name op het gebied van boten en trailers. De gesponsorde Yamaha-motor is één van de stilste in zijn klasse en werkt nog op brandstof. ,,De volgende stap is elektrisch”, aldus het bedrijf.

Meer informatie op de website lbbmotoren.nl

Er wordt keihard gewerkt aan de nieuwe commandowagen welke pas is gewrapped door DSL-Reclame uit Dokkum. De oude wagen voldeed niet meer aan de eisen die we mogen stellen aan de kwaliteit die wij leveren bij zoekacties. In deze nieuwe wagen komt een nieuw computersysteem met veel moderne snufjes om alle taken optimaal uit te kunnen voeren. Alle mogelijkheden die wij op het kantoor bezitten worden nu ook in deze wagen verwerkt en draait 1 op 1 in het netwerk.

Meer informatie op de website van DSL-Reclame.nl

Vandaag hebben we weer een training gehad voor de nieuwe leden in Rayon Noord en zijn de leden getraind op Linie-lopen, sporenonderzoek en veiligheid!

Deze trainingsdagen worden georganiseerd om iedere vrijwilliger up-to-date te houden. De trainingsdagen bestaan uit een combi van theorie en praktijk om ons team keihard te trainen om de doelen te kunnen halen die nodig zijn bij een zoekactie.

Onze leden zijn deskundigen en getraind om met alle situaties te kunnen dealen. Het is bij ons zolangzamerhand een kunde geworden om te zorgen dat je je taak tegen het perfecte aan kunt uitvoeren.

___________________________

We willen de mensen van de catering bedanken voor het eten en drinken. Jullie hebben grandioos voor ons team gezorgd.

En een speciaal bedankje voor Gerrit van der Wal Houtbouw uit kollumerzwaag.

Vrijdag 28 juli 2023 hebben Search and Rescue Nederland en partners een onderscheiding uitgereikt gekregen voor hun grote bijdrage bij het incident tussen een veerboot en een watertaxi bij Terschelling in het skûtegat. Ze kregen dit uithanden van een aantal fractieleden van de BBB Fryslân in Harlingen.