Vandaag hebben we met een team getraind in Assen. We mochten gebruik maken van het terrein Copperhead Tactical in Assen waar politie en defensie ook trainen.

We hebben voor de speurhonden uitzonderlijke situaties gecreëerd waarbij de honden positieve resultaten hebben geboekt. Prachtig om te zien hoe deze honden a.h.v. een geurstuk hun werk uitvoeren.

Voor de Linie-lopers hadden we een realistische cases opgezet op dit terrein met uiteindelijk ook weer het resultaat zoals we die gewend zijn van dit team. Teamleider hield in deze cases alles strak in de hand en dat leidde uiteindelijk tot het vinden van de vermiste persoon.

Het quad-team had vandaag dan het grootste parcours af te leggen. Taak was om in een gebied van 9 Km2 objecten te gaan zoeken. Daarbij kom je deze objecten in allerlei situaties tegen. Zaak is dus om rustig, aandachtig en bewust te gaan kijken naar mogelijke sporen, opvallend rustige omgevingen, paden, schuren, wateren en wat al niet meer je tegenkomt.

Een resultaat van 8 op 10 mag dan best uitzonderlijk goed worden genoemd.

Teams binnen onze organisatie worden met regelmaat getraind om de professionaliteit op een hoog peil te houden. Daarbij wordt getraind op coördinatie, teamleiding, communicatie, uitvoering en professionaliteit.

Kei en keihard werken, karakter hebben, wilskracht tonen en bereid zijn om verder te gaan waar anderen stoppen. Geen grote show maar het resultáát is ons uitgangspunt.

Vandaag een prachtige dag waarvoor we de teams willen bedanken voor hun tomeloze inzet!

Een speciaal bedankje voor Marten Slump en zijn vrouw van Copperhead Tactical in Assen voor deze gesponsorde dag