Vrijdag 28 juli 2023 hebben Search and Rescue Nederland en partners een onderscheiding uitgereikt gekregen voor hun grote bijdrage bij het incident tussen een veerboot en een watertaxi bij Terschelling in het skûtegat. Ze kregen dit uithanden van een aantal fractieleden van de BBB Fryslân in Harlingen.

Vrijdagochtend 21 oktober 2022, net na zeven uur zijn de snelboot Tiger van Rederij Doeksen en de watertaxi Stormloper betrokken bij een ernstig ongeluk waarbij twee doden zijn gevallen. De acht passagiers van de watertaxi zijn te water geraakt. Er wordt nog een kind van twaalf jaar en een volwassen man vermist. 

“Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland zoekt met 23 mensen mee naar de vermiste jongen en man. Met quads wordt langs de stranden gereden. Ook lopen er mensen bij de waterlinie langs en zetten ze drones in bij de zoektocht”.

Search and Rescue Nederland hebben samen met partners 14 dagen met man en macht gezocht naar de twee vermisten en werden elke dag door rederij Doeksen naar de overkant gebracht en als dat niet lukte door drukte op de veerboot bracht een grote trailer van Rijkswater de bemanning met quads naar de overkant.

Door het veelal zware werk van deze mannen en vrouwen op en om Terschelling hebben ze deze plaquette gekregen voor hun enorm doorzettingsvermogen. Aanwezig waren Auke Talsma, Natalie Nauta en Dieuwke Bakker van de BBB Fryslân.