Hulp bij vermissingen

SAR Nederland krijgt regelmatig de vraag waarom wij zélfs na jaren van vermissing toch wéér gaan zoeken naar een vermist persoon. Waarom besteden we hier zoveel tijd aan en lopen we vaak te zoeken naar een naald in een hooiberg … en de hooiberg is er vaak ook niet.

Waarom, omdat er achter elke vermissingzaak een enorm intens verdriet schuilt.

Het gevoel van ontreddering, het intense verdriet blijft bij de familie en vrienden en de knagende onwetendheid waar hun geliefde familielid zou kunnen zijn … dat blijft. Er is nog geen tijd geweest voor rouw en het verwerken, alleen een groot gevoel van onmacht. Daarnaast is er ergens ook nog een sprankje hoop, want zolang er niets gevonden wordt, blijf je hoop houden dat hij/zij misschien is weggelopen, gevlucht of een nieuw leven heeft opgebouwd, alle scenario’s aan door je hoofd.

Het is met geen pen te beschrijven wat er met je gebeurt als je geliefde, kind of vriend plotseling verdwijnt.

Regelmatig zie ik dit onbeschrijfelijke verdriet in de ogen van de familie, maar ook weer een klein beetje hoop als wij van SAR Nederland samen met het team van de politie weer gaan zoeken, als er weer een tip of aanwijzing is binnengekomen.

Elke dag verdwijnen er mensen … bijna 40.000 meldingen van vermissingen per jaar, van de mensen die binnen een paar dagen niet terug zijn, duikt een groot gedeelte binnen 3 weken weer op, maar van nog een honderdtal wordt niets meer vernomen.

De politie zoekt met alle middelen en mankracht die ze hebben en achter de schermen wordt alles uitgezocht, maar soms blijft iemand zoek.

Als er zo intens gezocht is, alles is uit de kast gehaald om de vermiste te vinden en er toch elk spoort ontbreekt van hem of haar, blijft alleen de onzekerheid, het verdriet en een sprankje hoop over.

Dus daarom blijven wij zoeken en geven het niet snel op, dit om de onzekerheid van de nabestaanden weg te nemen, ze de mogelijkheid te geven om te kunnen rouwen en proberen om het een plekje te geven. Maar soms moeten wij ook stoppen met zoeken, dit omdat er geen aanknopingspunten meer zijn die kunnen leiden naar waar de vermiste zou kunnen zijn.

SAR Nederland betaald bijna alles uit eigen middelen en om vaker ingezet te kunnen worden en ons werk te kunnen doen, hebben we geld nodig. Ons enthousiaste team van vrijwilligers werkt met een enorme passie vanuit ons hart, maar financieel raken de mogelijkheden op om vaker ingezet te kunnen worden.

Hierbij dus een dringende oproep aan bedrijven, instellingen en particulieren om ons financieel of anderszins te ondersteunen om ons werk te blijven doen.

Mocht u op wat voor manier willen en kunnen ondersteunen, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen via info@sarnederland.nl