Bizarre wereld van LoverBoys

De bizarre wereld die LOVERBOYS heet ………

Wij van Sar Nederland worden regelmatig gevraagd of wij willen zoeken naar vermiste meisjes die in handen van loverboys zijn gevallen. In een aantal gevallen worden ze snel weer gevonden en gaan of naar huis terug of worden voor hun eigen veiligheid geplaatst in een gesloten instelling.

Het is voor de ouders een drama als ze dan later toch weer in handen vallen van dezelfde figuren, maar ook voor ons als team erg frustrerend om te horen dat deze mensenhandelaars er weer in zijn geslaagd om ze in hetzelfde circuit te krijgen.

De enorme macht die dit soort jongens hebben is onbegrijpelijk en voor de ouders de hel op aarde! Wij willen hier door middel van deze tekst aandacht aan geven en hopen door de alertheid van anderen dat dit soort criminele organisaties opgerold kunnen worden.

HELP MEE!

Loverboys ronselen meisjes in Nederland!!!

De wereld van loverboys richten zich op meisjes, jongvolwassen meisjes en spelen in op hun kwetsbaarheid en proberen ze met veel liefde en aandacht afhankelijk te maken van deze jongens.

De meisjes die ze ronselen zijn veelal mooie meisjes waarbij afkomst en leeftijd geen rol speelt, of je nu 13 of 18 bent, ze zien alleen een financieel plaatje. Deze loverboys hebben geen empathisch vermogen en totaal geen respect voor zijn medemens of voor het verwoesten van een jong iemand.

De slachtoffers die deze loverboys maken, zitten vaak nog in de puberteit en durven nog niet voor zichzelf op te komen.

Er kunnen thuis ook problemen zijn en dat maakt de slachtoffers vaak nog kwetsbaarder!

De ontmoeting begint vaak op school, via facebook of andere media, er worden complimenten gemaakt over het uiterlijk en langzamerhand vormt zich een band. De foto’s die gemaakt worden zijn steeds intiemer!

Hij gaat zijn potentiële slachtoffer verwennen en haar het gevoel geven dat zij samen de hele wereld aan kunnen, zonder bemoeizuchtige ouders of andere familie. Hij gaat proberen haar afhankelijk van hem te maken door de meisjes ruzie te laten maken met hun beste vrienden of ouders. Hij zorgt op deze manier ervoor dat ze alleen nog met hem kunnen praten en omgaan. Er worden dure cadeautjes gegeven, merkkleding etc. en langzamerhand begint hij haar in te palmen en probeert hij haar ook los te weken van ouders en andere familieleden. Wat onschuldig begint, wordt een van tevoren bedacht draaiboek van ronselen. Hij heeft alles al gepland, dus is altijd vele stappen verder dan haar.

Al snel is ze bereid om naaktfoto’s door te sturen naar haar belager of ze worden gedrogeerd en worden er seksfilmpjes van haar gemaakt. Hij begint haar te chanteren met de seksuele opnames die er zijn gemaakt en als de liefde aan het verdwijnen is wordt ze net zo gemakkelijk bedreigd/mishandeld of verkracht door hem.

Haar leven wordt een complete hel!!!!

De meeste slachtoffers van deze loverboys worden gedwongen tot prostitutie, maar het komt ook vaak voor dat ze drugs moeten vervoeren of diefstallen moeten plegen of dure telefoonabonnementen moeten afsluiten. Deze meisjes komen in de macht van deze jongens, er komt vaak agressie, geweld en intimidatie bij en deze richt zich op de ouders of broertjes of zusjes. De meisjes die geestelijk en lichamelijk kapot zijn komen vaak in de internet-prostitutie terecht, waarbij ze aan de hoogste bieder worden ‘verkocht’, ze worden dan door groepen jongens misbruikt op feestjes en vaak moet ze ook nog met de vrienden van de loverboy naar bed.

De ouders en familie raken de controle kwijt en verliezen het van de loverboy —– en dan komt het moment dat ze wordt opgepikt en ergens in een loverboys-fabriek terecht komt. Veel van deze meisjes worden door de politie weer gevonden en of naar huis gebracht of naar een gesloten instelling waar ze voor hun eigen veiligheid verblijven. Maar meestal zijn ze geestelijk zo afhankelijk van deze loverboys, deze hebben deze meisjes niet alleen fysiek in hun macht (geweld) maar ook mentaal, dat ze snel weer in handen vallen van deze jongens.

Loverboys opereren solistisch met een goed ondersteunend netwerk en in sommige gevallen zijn er ook zware criminele organisaties bij betrokken. Loverboys zijn mensen handelaars en opereren veelal ook op andere criminele gebieden zoals wapens of drugs.

De gevolgen voor een gezin heeft wanneer een kind in handen valt van een loverboy dramatisch en niet te overzien. Dat hun kind in de prostitutie terecht komt is voor ouders vreselijk om aan te zien, maar de gevolgen gaan nog verder, financieel gaat hele gezinnen kapot, ze blijven juridisch verantwoordelijk voor hun kind en als er dan vele abonnementen voor telefoons of leningen afgesloten worden, boetes van verkeersovertredingen die deze fijne loverboys maken moeten later door de ouders betaald worden en dan kan het gaan om schulden tussen de 10.000 en 50.000 euro, de ouders zijn verantwoordelijk voor deze bedragen en moeten deze volledig afbetalen.

Een loverboy is niks meer dan een mensenhandelaar, ze ronselen hun slachtoffer overal, bij scholen, treinstations, jeugdinstellingen, internet, discotheken of op staat.

En niet om stigmatiserend te zijn, zijn de daders voor 89% van buitenlandse afkomst en ligt de leeftijd tussen de 14 en 30 jaar. Ze hebben vaak geen schoolopleiding gehad maar beschikken over een vlotte babbel en zijn al op jonge leeftijd begonnen met crimineel gedrag. Ze zijn sluw, doortrapt en erg gewelddadig en verslaafd aan geld.

De laatste jaren maken deze loverboys gebruikt van lovergirls, deze zijn al in de macht van de jongens, maar worden gebruikt om nieuwe meisjes te ronselen.

Hoe herken je een eerste signaal?

Een meisje gaat niet van het één op het andere moment het huis uit naar deze loverboy, hier gaat een aardige periode vooraf waarbij je bepaalde signalen al kunt oppikken. Heeft ze dure kleding, sieraden of tassen die ze zelf niet zou kunnen betalen of gaat ze zich anders kleden en opmaken, misschien is ze emotioneler en heeft ze huilbuien, Ze zondert zich af en is ze op bepaalde tijden niet traceerbaar? Spijbelgedrag of weglopen van huis, erg afwezig zijn, maar ook andere vrienden en voor de ouders ongeloofwaardige dingen vertellen over dure auto’s, of dat ze gezien heeft dat iemand is in elkaar is geslagen of erger.

Alarmerende signalen:

 • Ziet er ineens uitdagend en sexy uit
 • Is snel moe en vermagerd
 • Wil een tattoo met een jongensnaam
 • Heeft sporen van mishandeling of zelfverwonding
 • Heeft concentratieproblemen
 • Plotselinge huilbuien of woede-uitbarstingen
 • Heeft opeens veel geld
 • Heeft eetproblemen
 • Blaasontstekingen
 • Pijn in de bovenbenen
 • Wordt gehaald en gebracht door scooter/auto
 • Wordt veel gebeld op haar mobiel
 • Heeft ineens veel nieuwe contacten
 • Gaat om mensen jongens of mannen die veel ouder zijn
 • Heeft ineens 2 telefoons

Het grootste gevaar ligt vaak verscholen op internet en als je dat als ouders in de gaten kunt houden, kan er soms veel leed worden voorkomen.

Hou het surfgedrag van de jongeren in de gaten en probeer ze erop te attenderen dat ze niet te veel foto’s van zichzelf op internet moeten zetten en geen afspraken maken met vreemde jongens of mannen. De meisjes die uit handen van loverboys zijn gekomen zitten vaak met de enorme angst dat ze geen aangifte durven te gaan doen, wat als hij gaat doen waar hij mee gedreigd heeft – hij dreigde altijd dat als je hier met iemand over lult, pak ik je familie – hier zijn ze erg bang voor, wat als hij maar een korte straf krijgt en snel weer buiten staat.

Ze hebben vaak een groot netwerk, allemaal mannetjes die voor ze klaar staan en ook mensen die de familie van de meisjes kennen, ze weten vaak waar de familie woont, waar de broertjes of zusjes op school zitten dreigen daar mee. Deze gedachten zorgen ervoor dat de meiden geen aangifte willen doen en hopen dan dat hun familie met rust gelaten wordt.

Als je eenmaal weet dat het vriendje van je dochter een loverboy is ga dan eerst proberen om met je dochter te praten, maar de kans is groot dat ze hem verdedigd en misschien zelfs wel wegloopt en dan raak je de grip helemaal kwijt. Proberen om haar een stuk zelfvertrouwen mee te geven en te leren dat niemand anders dan zijzelf beslist wat er met haar lichaam gebeurt en wordt niet boos als ze dingen verteld over haar nieuwe vriendje, maar probeer te luisteren en haar het gevoel te geven dat ze altijd bij haar ouders terecht kan.

Als je dochter wel inziet dat de dingen die haar nieuwe vriendje doen niet goed zijn, kun je hulp zoeken bij verschillende instanties en denk hierbij aan de politie of huisarts. Probeer het vertrouwen van haar niet kwijt te raken.

De trieste waarheid is dat er in Nederland rond de 30.000 prostituees zijn waarvan er ongeveer 1500 nog minderjarig zijn en sommige in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Ruim driekwart is door middel van dwang en geweld hierin gekomen.

Veel mensen denken dat loverboys alleen maar in grote steden toeslaan, maar dit klopt niet, je vindt ze steeds vaker – óók in de kleinere dorpen. Het zal je kind maar zijn die in handen valt van deze gewetenloze mensenhandelaars welke op een slinkse en gewelddadige manier je kinderen kapot maken.

Heb je een vermoeden dat je dochter, zoon of vriendin in handen is of valt van een loverboy – meld dit dan meteen bij de plaatselijke politie of huisarts!

Durf je mond open te doen – je staat er dan niet alleen voor.

Politie 0800-6070

Politie anoniem 0800 – 7000

Politie 112