Nieuws

BERGING VOOR DE BOOT GESPONSORED DOOR

HOUTHANDEL BARKMEIJER & HOUTBOUW G. VAN DER WAL


Doordat bovengenoemde bedrijven hun handen ineen hebben geslagen is een grote wens om voor de sonarboot een onderdak te krijgen uitgekomen. Eerder werd er al een hele mooie betonvloer neergelegd door bedrijf MEBIN-Beton en Zijlstra Betonafwerking


Deze bijzondere sponsoring wordt nog verwoord in een mooie tekst op deze plaats. Ook gaan we in de media hier de aandacht voor vragen welke deze bedrijven verdienen.

WELKOM BIJ HOUTHANDEL BARKMEIJER


Houthandel Barkmeijer, groothandel in hout, plaatmateriaal, isolatie en deuren voor de professionele verwerker. Ontdek op deze site de mogelijkheden die wij te bieden hebben, o.a. ook op het gebied van machinale houtbewerking.

Houthandel Barkmeijer is een groothandel voor hout, plaatmateriaal, deuren en isolatie voor de professionele verwerker. Naast de handel in deze producten, bewerken wij veel hout in onze machinale afdeling.

Mebin is marktleider in beton


qua volume, productenprogramma en betonkennis. De hoofdactiviteiten van het concern bestaan uit verkoop, productie en transport van betonmortel op de Nederlandse markt. Daarnaast geeft Mebin aan zowel directe afnemers als derden specialistische adviezen over de samenstelling en verwerking van beton, de toepassingsmogelijkheden van beton en over het gebruik van andere cementgebonden species.

Mebin werd in 1956 opgericht en maakt deel uit van de HeidelbergCement Group. Deze groep met 58.000 medewerkers wereldwijd is marktleider in aggregaten en een prominente speler op het gebied van cement, beton en aanverwante activiteiten. Het zwaartepunt ligt in Europa en Noord-Amerika. Daarnaast is het concern actief in Afrika en het Verre Oosten.

De organisatie van Mebin is gericht op een zo groot mogelijke decentralisatie om zo dicht mogelijk bij de klant te staan.
Mebin heeft verspreid over het land een dertigtal moderne eigen centrales. Voor het transport van de betonmortel staan circa 270 truckmixers en 20 pompmixers ter beschikking. Transport en logistiek zijn kerntaken van elke Mebin-centrale. Mebin kan in elke hoeveelheid, op het gewenste tijdstip, in het gewenste tempo en op de gewenste manier leveren. De transportcapaciteit van de truckmixers varieert van 9 m³ tot 13,5 m³.

WELKOM BIJ HOUTBOUW G. VAN DER WAL


Houtbouw G. van der Wal is een gespecialiseerd houtbouwbedrijf. Wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid met als slogan “Hou ’t bij Hout!” Elke constructie wordt individueel door onze bekwame vakmensen tot in de puntjes afgewerkt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen of wilt u een eigen ontwerp van een houten bouwwerk, dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wilt u toch op het laatste moment nog aanpassingen? geen enkel probleem, wij luisteren graag! Alles wordt vervaardigd met de beste materialen.

Wilt u de plaatsing zelf doen, geen probleem, onze plaatsers geven u met een glimlach de richtlijnen. Laat u het werk liever uitvoeren door Houtbouw G. van der Wal dan hoeft u enkel maar toe te kijken. Houtbouw G. van der Wal zorgt ervoor dat uw bouwwerk het pareltje wordt van uw tuin. Verder kunt u bij ons ook terecht voor diverse andere zaken zoals de aankoop van een nieuwe schutting, overkapping of een dierenverblijf. Elk bouwwerk wordt individueel door onze bekwame vakmensen tot in de puntjes afgewerkt.

Zijlstra betonafwerking


Al sinds 1990 is Zijlstra Betonafwerking BV een toonaangevend bedrijf binnen de betonsector.

We zijn gespecialiseerd in betonvloeren in het breedste zin van het woord.
Naast bedrijfsmatige vloeren voor uw loods, erfverharding, theater, kantoren of andere utiliteitsbouw is Zijlstra Betonafwerking BV ook gespecialiseerd in beton voor privé doeleinden.

Zoals terras en oprit, maar zeker ook Designvloeren. U zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is met beton binnenshuis.
Omdat wij het beton polijsten krijgt u een levende beton look.

Wat is het polijsten van beton precies?

Gepolijst beton is een manier van afwerken van beton veelal gebruikt om oppervlakte te verdichten en daarmee glans te geven. Door de hardheid van beton kunnen betonnen oppervlakte’s net als natuursteen tot een hoogglans worden geprepareerd zonder daarbij gebruik te maken van lakken of sealers.

Ondanks dat de betonvloer na elk proces meer glans krijgt is het niet onprettig voor uw ogen!

Heeft u vragen over de velen mogelijkheden van beton, neemt u dan gerust contact op.
Wij staan altijd klaar u van deskundig advies en informatie te voorzien.

Sponsoring LBB Motoren Kollum.


We zijn erg blij en dankbaar voor de sponsoring van LBB Motoren uit Kollum. De sfeer bij binnenkomst was meteen heel hartelijk en de eigenaar Roelof van der Weide toonde veel interesse in onze organisatie. Hij was na het zien van onze website meteen bereid om ons te helpen. De eigenaars van dit bedrijf zijn super vriendelijk, ze weten ook heel duidelijk waar ze het over hebben.


De buitenboordmotor heeft dankzij dit bedrijf een groot onderhoud gehad, er zijn een aantal aanpassingen gedaan en we kunnen nu binnenkort het water op met een betrouwbare Yamaha buitenboordmotor.

Blij verrast kregen we ook nog een nieuwe functionele afdekhoes voor de boot.


Danzij deze sponsoring van LBB motoren kunnen we binnenkort weer beginnen te trainen met ons duikteam en de zoekhonden op het water.


LBB Motoren, bedankt namens het team van SAR Nederland!01-04-2020, Buitenboordmotor


Inmiddels is het, zeg maar bij verrassing, toch nog gelukt om een mooie buitenboordmotor te verkrijgen. We zijn wekenlang bezig geweest er eentje middels sponsoring te kunnen bemachtigen, zelf ook nog erg druk op zoek geweest op marktplaats. Ons budget maakte het ook moeilijk voor de mogelijke sponsor om aan alle eisen te kunnen voldoen. Begrijpelijk ook!


Na een leuk telefoongesprek met de eigenaar van deze Yamaha en verteld te hebben wie we zijn, wat we doen en waarvoor we het doen zijn deze mensen ons erg tegemoet gekomen in de aanschafprijs. Wij waarderen dit bijzonder en wilden ook dan nu ook even vermeld hebben op onze website!!


Middels deze berichtgeving willen we de fam. de Jonge-Huisman uit Emmer-Compascuum dan ook hartelijk bedanken voor deze tegemoetkoming.De bizarre wereld die LOVERBOYS heet ………


Wij van Sar Nederland worden regelmatig gevraagd of wij willen zoeken naar vermiste meisjes die in handen van loverboys zijn gevallen. In een aantal gevallen worden ze snel weer gevonden en gaan of naar huis terug of worden voor hun eigen veiligheid geplaatst in een gesloten instelling.

Het is voor de ouders een drama als ze dan later toch weer in handen vallen van dezelfde figuren, maar ook voor ons als team erg frustrerend om te horen dat deze mensenhandelaars er weer in zijn geslaagd om ze in hetzelfde circuit te krijgen.

De enorme macht die dit soort jongens hebben is onbegrijpelijk en voor de ouders de hel op aarde! Wij willen hier door middel van deze tekst aandacht aan geven en hopen door de alertheid van anderen dat dit soort criminele organisaties opgerold kunnen worden.

HELP MEE!

 

Loverboys ronselen meisjes in Nederland!!!

 

De wereld van loverboys richten zich op meisjes, jongvolwassen meisjes en spelen in op hun kwetsbaarheid en proberen ze met veel liefde en aandacht afhankelijk te maken van deze jongens.

De meisjes die ze ronselen zijn veelal mooie meisjes waarbij afkomst en leeftijd geen rol speelt, of je nu 13 of 18 bent, ze zien alleen een financieel plaatje. Deze loverboys hebben geen empathisch vermogen en totaal geen respect voor zijn medemens of voor het verwoesten van een jong iemand.

 

De slachtoffers die deze loverboys maken, zitten vaak nog in de puberteit en durven nog niet voor zichzelf op te komen.

Er kunnen thuis ook problemen zijn en dat maakt de slachtoffers vaak nog kwetsbaarder!

 

De ontmoeting begint vaak op school, via facebook of andere media, er worden complimenten gemaakt over het uiterlijk en langzamerhand vormt zich een band. De foto’s die gemaakt worden zijn steeds intiemer!

Hij gaat zijn potentiële slachtoffer verwennen en haar het gevoel geven dat zij samen de hele wereld aan kunnen, zonder bemoeizuchtige ouders of andere familie. Hij gaat proberen haar afhankelijk van hem te maken door de meisjes ruzie te laten maken met hun beste vrienden of ouders. Hij zorgt op deze manier ervoor dat ze alleen nog met hem kunnen praten en omgaan.

Er worden dure cadeautjes gegeven, merkkleding etc. en langzamerhand begint hij haar in te palmen en probeert hij haar ook los te weken van ouders en andere familieleden.

Wat onschuldig begint, wordt een van tevoren bedacht draaiboek van ronselen. Hij heeft alles al gepland, dus is altijd vele stappen verder dan haar.

 

Al snel is ze bereid om naaktfoto’s door te sturen naar haar belager of ze worden gedrogeerd en worden er seksfilmpjes van haar gemaakt. Hij begint haar te chanteren met de seksuele opnames die er zijn gemaakt en als de liefde aan het verdwijnen is wordt ze net zo gemakkelijk bedreigd/mishandeld of verkracht door hem.

Haar leven wordt een complete hel!!!!

 

De meeste slachtoffers van deze loverboys worden gedwongen tot prostitutie, maar het komt ook vaak voor dat ze drugs moeten vervoeren of diefstalen moeten plegen of dure telefoonabonnementen moeten afsluiten.

Deze meisjes komen in de macht van deze jongens, er komt vaak agressie, geweld en intimidatie bij en deze richt zich op de ouders of broertjes of zusjes.

 

De meisjes die geestelijk en lichamelijk kapot zijn komen vaak in de internetprostitutie terecht, waarbij ze aan de hoogste bieder worden ‘verkocht’, ze worden dan door groepen jongens misbruikt op feestjes en vaak moet ze ook nog met de vrienden van de loverboy naar bed.

 

De ouders en familie raken de controle kwijt en verliezen het van de loverboy ----- en dan komt het moment dat ze wordt opgepikt en ergens in een loverboyfabriek terecht komt. Veel van deze meisjes worden door de politie weer gevonden en of naar huis gebracht of naar een gesloten instelling waar ze voor hun eigen veiligheid verblijven.

Maar meestal zijn ze geestelijk zo afhankelijk van deze loverboys, deze hebben deze meisjes niet alleen fysiek in hun macht (geweld) maar ook mentaal, dat ze snel weer in handen vallen van deze jongens.

 

 

Loverboys opereren solistisch met een goed ondersteunend netwerk en in sommige gevallen zijn er ook zware criminele organisaties bij betrokken. Loverboys zijn mensen handelaars en opereren veelal ook op andere criminele gebieden zoals wapens of drugs.

De gevolgen voor een gezin heeft wanneer een kind in handen valt van een loverboy dramatisch en niet te overzien.

Dat hun kind in de prostitutie terecht komt is voor ouders vreselijk om aan te zien, maar de gevolgen gaan nog verder, financieel gaat hele gezinnen kapot, ze blijven juridisch verantwoordelijk voor hun kind en als er dan vele abonnementen voor telefoons of leningen afgesloten worden, boetes van verkeersovertredingen die deze fijne loverboys maken moeten later door de ouders betaald worden en dan kan het gaan om schulden tussen de 10.000 en 50.000 euro, de ouders zijn verantwoordelijk voor deze bedragen en moeten deze volledig afbetalen.

 

Een loverboy is niks meer dan een mensenhandelaar, ze ronselen hun slachtoffer overal, bij scholen, treinstations, jeugdinstellingen, internet, discotheken of op staat.

En niet om stigmatiserend te zijn, zijn de daders voor 89% van buitenlandse afkomst en ligt de leeftijd tussen de 14 en 30 jaar.

Ze hebben vaak geen schoolopleiding gehad maar beschikken over een vlotte babbel en zijn al op jonge leeftijd begonnen met crimineel gedrag.

Ze zijn sluw, doortrapt en erg gewelddadig en verslaafd aan geld.

 

De laatste jaren maken deze loverboys gebruikt van lovergirls, deze zijn al in de macht van de jongens, maar worden gebruikt om nieuwe meisjes te ronselen.

 

Hoe herken je een eerste signaal?

 

Een meisje gaat niet van het één op het andere moment het huis uit naar deze loverboy, hier gaat een aardige periode vooraf waarbij je bepaalde signalen al kunt oppikken.

Heeft ze dure kleding, sieraden of tassen die ze zelf niet zou kunnen betalen of gaat ze zich anders kleden en opmaken, misschien is ze emotioneler en heeft ze huilbuien, zondert ze zich af en is ze op bepaalde tijden niet traceerbaar?

Spijbelgedrag of weglopen van huis, erg afwezig zijn, maar ook andere vrienden en voor de ouders ongeloofwaardige dingen vertellen over dure auto’s, of dat ze gezien heeft dat iemand is in elkaar is geslagen of erger.

 

 

Alarmerende signalen:

 

 • Ziet er ineens uitdagend en sexy uit
 • Is snel moe en vermagerd
 • Wil een tattoo met een jongensnaam
 • Heeft sporen van mishandeling of zelfverwonding
 • Heeft concentratieproblemen
 • Plotselinge huilbuien of woede-uitbarstingen
 • Heeft opeens veel geld
 • Heeft eetproblemen
 • Blaasontstekingen
 • Pijn in de bovenbenen
 • Wordt gehaald en gebracht door scooter/auto
 • Wordt veel gebeld op haar mobiel
 • Heeft ineens veel nieuwe contacten
 • Gaat om mensen jongens of mannen die veel ouder zijn
 • Heeft ineens 2 telefoons

 

 

Het grootste gevaar ligt vaak verscholen op internet en als je dat als ouders in de gaten kunt houden, kan er soms veel leed worden voorkomen.

Hou het surfgedrag van de jongeren in de gaten en probeer ze erop te attenderen dat ze niet te veel foto’s van zichzelf op internet moeten zetten en geen afspraken maken met vreemde jongens of mannen.

 

De meisjes die uit handen van loverboys zijn gekomen zitten vaak met de enorme angst dat ze geen aangifte durven te gaan doen, wat als hij gaat doen waar hij mee gedreigd heeft - hij dreigde altijd dat als je hier met iemand over lult, pak ik je familie – hier zijn ze erg bang voor, wat als hij maar een korte straf krijgt en snel weer buiten staat.

Ze hebben vaak een groot netwerk, allemaal mannetjes die voor ze klaar staan en ook mensen die de familie van de meisjes kennen, ze weten vaak waar de familie woont, waar de broertjes of zusjes op school zitten dreigen daar mee.

Deze gedachten zorgen ervoor dat de meiden geen aangifte willen doen en hopen dan dat hun familie met rust gelaten wordt.

 

Als je eenmaal weet dat het vriendje van je dochter een loverboy is ga dan eerst proberen om met je dochter te praten, maar de kans is groot dat ze hem verdedigd en misschien zelfs wel wegloopt en dan raak je de grip helemaal kwijt.

Proberen om haar een stuk zelfvertrouwen mee te geven en te leren dat niemand anders dan zijzelf beslist wat er met haar lichaam gebeurt en wordt niet boos als ze dingen verteld over haar nieuwe vriendje, maar probeer te luisteren en haar het gevoel te geven dat ze altijd bij haar ouders terecht kan.

Als je dochter wel inziet dat de dingen die haar nieuwe vriendje doen niet goed zijn, kun je hulp zoeken bij verschillende instanties en denk hierbij aan de politie of huisarts. Probeer het vertrouwen van haar niet kwijt te raken.

 

De trieste waarheid is dat er in Nederland rond de 30.000 prostituees zijn waarvan er ongeveer 1500 nog minderjarig zijn en sommige in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Ruim driekwart is door middel van dwang en geweld hierin gekomen.

Veel mensen denken dat loverboys alleen maar in grote steden toeslaan, maar dit klopt niet, je vindt ze steeds vaker - óók in de kleinere dorpen.

 

Het zal je kind maar zijn die in handen valt van deze gewetenloze mensenhandelaars welke op een slinkse en gewelddadige manier je kinderen kapot maken.

 

Heb je een vermoeden dat je dochter, zoon of vriendin in handen is of valt van een loverboy – meld dit dan meteen bij de plaatselijke politie of huisarts!

 

Durf je mond open te doen – je staat er dan niet alleen voor.

 

Politie 0800-6070

Politie anoniem 0800 – 7000

Politie 112

We hebben momenteel een doneeractie lopen via FaceBook, Instagram en via onze blog.


Help ons vermiste personen op te sporen


Wij werken allemaal als vrijwilliger bij SAR Nederland en naast je baan is het vaak érg zwaar om dit er naast te doen. Je loopt kleddernat, met bevroren tenen of met extreme warmte in de bossen vaak, aangevallen door rode mieren en teken. 


We zoeken met honden, Linie-lopers, paarden en gebruiken een sonarboot op het water, duikteam en laten drones vliegen boven land en water en bikers door de bossen.

Soms houden we ook een flyer actie.  


Het materiaal heeft ook onderhoud nodig!

De nieuwe gesponsorde boot nog professioneel afgebouwd met nieuwe sonar, mountainbikes moeten worden onderhouden, duikmateriaal moet perfect in orde zijn etc ....etc...


Wij hebben nu uw hulp nodig voor de sonar voor de nieuwe boot, hier hebben we geld voor nodig.


Daarom deze doneeractie!

Alvast vriendelijk bedankt.


Klik hiervoor op

https://www.doneeractie.nl/help-ons-vermiste-personen-op-te-sporen/-41363


10-03-2020


Genomineerd als vrijwilliger van 2020.


We zijn op dinsdag 10 maart door de wethouder en Loco-burgemeester Hilde Tjeerdema van Gemeente Leeuwarden officieel genomineerd als vrijwilliger van 2020.


We zijn erg dankbaar en trots dat wij voor ons werk als vrijwilliger op deze manier worden bedankt, maar vooral voor alle teamleden een prachtig eerbetoon voor al hun werk tijdens een inzet bij een vermissing.


Binnenkort krijgen we de definitieve uitslag van het stemmen.


Waardeerd u ons werk, stem dan op ons via:


https://www.vrijwilligerswerk.nl

Datum, 10-01-2020


Tot onze blijdschap mogen we melden dat, na een door kinderen en docenten georganiseerde kerstmarkt van de CSG Comenius Zamenhof in Leeuwarden, wij over konden gaan tot de aanschaf van een eigen sonarboot. Wat hebben zij enorm veel werk verricht en wat hebben wij als SAR-Nederland daar enorm veel respect voor! Binnenkort volgt er een uitgebreid verslag van die dag op deze site.


Naar aanleiding van deze actie is het bestuur op zoek gegaan naar een geschikte boot die aan bepaalde eisen moest gaan voldoen en tevens gemakkelijk trailerbaar moest zijn. Hiervoor werd informatie opgevraagd bij duikteams, hondenteams en sonar specialist. Die verzamelde informatie werd onderling gedeeld en er ontstond een gemiddelde.

Daarna werd er druk gemaild, gebeld, bedrijven werden bezocht, persoonlijke gesprekken gevoerd en daar hebben wij als bestuur uiteindelijk wat mee gedaan. We kwamen uiteindelijk terecht in Stiens bij Tomasco, een nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in laswerk van roestvrij staal en aluminium door middel van hoogwaardig TIG lassen.

Na uitleg over de taken van SAR-Nederland werden we in de showroom verrast door de eigenaar van dit bedrijf, met de presentatie van een schitterende ruime maar vooral ook sterke aluminium boot. Deze boot is in een later stadium nog geheel naar eigen wens uit te breiden met allerlei modules. Vooralsnog wordt deze boot eerst afgebouwd en aangepast aan ons op tafel liggende wensen. Op de zijkanten worden de logos van sponsoren van boot, motor, trailer en sonar geplaatst en natuurlijk komt daarbij het logo van SAR-Nederland duidelijk in beeld!

Via deze weg willen de eigenaar van TOMASCO in Stiens enorm bedanken voor de bijzondere sponsoring van deze schitterende boot. Dit is echt heel bijzonder te noemen.

SAR Nederland krijgt regelmatig de vraag waarom wij zélfs na jaren van vermissing toch wéér gaan zoeken naar een vermist persoon.


Waarom besteden we hier zoveel tijd aan en lopen we vaak te zoeken naar een naald in een hooiberg ... en de hooiberg is er vaak ook niet.

Waarom, omdat er achter elke vermissingzaak een enorm intens verdriet schuilt.


Het gevoel van ontreddering, het intense verdriet blijft bij de familie en vrienden en de knagende ontwetendheid waar hun geliefde familielid zou kunnen zijn ... dat blijft.


Er is nog geen tijd geweest voor rouw en het verwerken, alleen een groot gevoel van onmacht. Daarnaast is er ergens ook nog een sprankje hoop, want zolang er niets gevonden wordt, blijf je hoop houden dat hij/zij misschien is weggelopen, gevlucht of een nieuw leven heeft opgebouwd, alle scenario's aan door je hoofd.


Het is met geen pen te beschrijven wat er met je gebeurt als je geliefde, kind of vriend plotseling verdwijnt.


Regelmatig zie ik dit onbeschrijfelijke verdriet in de ogen van de familie, maar ook weer een klein beetje hoop als wij van SAR Nederland samen met het team van de politie weer gaan zoeken, als er weer een tip of aanwijzing is binnengekomen.


Elke dag verdwijnen er mensen ... bijna 40.000 meldingen van vermissingen per jaar, van de mensen die binnen een paar dagen niet terug zijn, duikt een groot gedeelte binnen 3 weken weer op, maar van nog een honderdtal wordt niets meer vernomen.


De politie zoekt met alle middelen en mankracht die ze hebben en achter de schermen wordt alles uitgezocht, maar soms blijft iemand zoek.


Als er zo intens gezocht is, alles is uit de kast gehaald om de vermiste te vinden en er toch elk spoort ontbreekt van hem of haar, blijft alleen de onzekerheid, het verdriet en een sprankje hoop over.


Dus daarom blijven wij zoeken en geven het niet snel op, dit om de onzekerheid van de nabestaanden weg te nemen, ze de mogelijkheid te geven om te kunnen rouwen en proberen om het een plekje te geven.

Maar soms moeten wij ook stoppen met zoeken, dit omdat er geen aanknopingspunten meer zijn die kunnen leiden naar waar de vermiste zou kunnen zijn.


SAR Nederland betaald bijna alles uit eigen middelen en om vaker ingezet te kunnen worden en ons werk te kunnen doen, hebben we geld nodig. Ons enthousiaste team van vrijwilligers werkt met een enorme passie vanuit ons hart,maar financiëel raken de mogelijkheden op om vaker ingezet te kunnen worden.


Hierbij dus een dringende oproep aan bedrijven, instellingen en particulieren om ons financiëel of anderzins te ondersteunen om ons werk te blijven doen.


Mocht u op wat voor manier willen en kunnen ondersteunen, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen via

info@sarnederland.nl


SAR Nederland heeft de Anbi status.