Zoekactie’s afgelopen jaren

Een gedeelte van de vele zoekactie’s (plusminus 35 – 45 per jaar) staat hier genoemd. In een korte omschrijving onder de afbeelding proberen we de zoekactie enigszins te omschrijven. We vinden het niet nodig om met deze pagina reclame te maken, maar op deze manier proberen we u wel de professionaliteit van de organisatie te tonen.

Jaar 2023

03-01-2023 Groningen – Politie Groningen en SARNederland hebben er alles aan gedaan om meneer nog levend terug te kunnen vinden. Helaas is hij overleden teruggevonden.
We wensen zijn partner, familie en vrienden bijzonder veel sterkte toe in deze moeilijke periode.
———————————
02-01-2023 Vandaag zijn we op verzoek van de politie Groningen met een aantal zoekhonden gaan zoeken naar de vermiste 62-jarige Lucas Brink uit Groningen. Naar aanleiding van een aanwijzing/tip hebben we met 4 zoekhonden heel gestructureerd een deel van een gebied van bijna 50 hectare doorzocht.

We hebben gezocht met onze DJI Mavic 3T (thermal), maar behalve veel wild, helaas geen aanwijzingen over de vermiste man.

Jaar 2022

19-12-2022 Heerlen – Nadia is in goede gezondheid terug bij haar familie.
De organisatie SARNEDERLAND wenst Nadia en haar familie alle rust en sterkte toe. De organisatie heeft in zijn totaliteit ontzettend veel tijd en energie gestoken in het terugvinden van de vrouw. ————————————— Sinds vrijdagnacht 16 december 2022 werd de 28- jarige vrouw vermist. Nadia is vermoedelijk voor het laatst in Heerlen geweest en sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

17-12-2022 Breda – Ondanks verschillende zoekacties om de vermiste 63-jarige man uit Breda nog levend terug te vinden, is helaas vanmorgen het levenloze lichaam aangetroffen in een bosgebied!

Verschillende hulpverleners waaronder ook politie en familie hebben er alles aan gedaan om hem te vinden, ook wij zijn afgelopen nacht tot 4.00 uur doorgegaan. De kou en de mist maakten het zoeken gisteravond/vannacht voor iedereen erg moeilijk. We zijn er met quadrijders, hondengeleiders met speurhonden en Linielopers!

19-11-2022 Zuidhorn – Er is meerdere malen gezocht naar Anne, alles is uit de kast getrokken om Anne terug te kunnen vinden. De leden van het quad-team hebben vele kilometers afgelegd, vele gebieden doorzocht, slootwallen, waterovergangen, kanaaltjes langs de weg, vakantieparken doorzocht.
Er is naast het waterteam en 112-water voor het soneren van 2 kanalen, een dregteam samengesteld welke de opdracht had op zoek te gaan naar de fiets van Anne.

21-10-2022 Terschelling – Deze zoektocht is nog steeds niet tot een “goed” einde gebracht. Nog steeds kijken we iedere dag uit naar een bericht dat de 12-jarige Riemer gevonden is.

Vandaag 08-01-2023 plaats ik dit bericht omdat dit er eentje is die nog een hele poos in ons geheugen gegrift blijft staan. We zijn met linielopers, quads, drones en wat al niet meer aan het zoeken geweest, geassisteerd door onze partners, visserkotters. We kunnen nu alleen nog maar wachten, afwachten of de zee dit mannetje ook terug gaat geven.

20-10-2022 Vught – Helaas is de auto met de lichamen van Sanne en Hebe aangetroffen! Een tragisch einde van twee jonge mensen!
Wij zijn verslagen door dit doemscenario!

Deze dagen, 18 en 19 oktober is ons team ook weer aan het zoeken naar de vermiste Sanne en Hebe tussen Waalwijk en Waspik. Quads rijden alle mogelijke wegen om ook maar wat voor aanwijzing te vinden welke kan leiden tot het vinden van deze 2 jonge mensen. Ook kanaaltjes en watertjes worden niet overgeslagen en wordt het water met magneten en dreggen gezocht.

13-09-2022 Zwolle – Zoekactie met o.a. Drones, DJI MAVIC 3E en 3T’. In nauw overleg afgelopen week wordt besloten in het weekend van 24 en 25 september een nieuwe zoekactie te gaan doen. Uivoering met een klein team met Sonarboot, zoekhond, DJI drones en 4 man linielopers welke van het begin van de landtong de gehele landtong moeten gaan lopen zoeken.

03-02-2022 Oosterhout – Het betreft hier een vermissing van een jonge vrouw. Door de ouders wordt onze hulp hiervoor gevraagd. Samen met ouders gaan we een grootscheepse media zoekactie beginnen welke uiteindelijk mede leidt tot het vinden van deze jonge vrouw. De hoedanigheid en oorzaken maken we hier niet bekend maar dat we tegenwoordig best veel gelijksoortige vermissingen meemaken moge duidelijk zijn en baat ons en de politie ernstige zorgen.

30-01-2022 Roosendaal – Om zondagavond om 21:06 wordt RC rayon Zuid gebeld door rechercheur vermissingen in de regio of door onze organisatie hulp geboden kan worden bij onder genoemde vermissing.
Het betreft een zorgelijke vermissing van een 87-jarige meneer. Hij is vanmiddag vertrokken met de auto, een Toyota Verso, kleur grijs kenteken JX-560-R. Vermoedelijk is meneer via de snelweg richting zijn zoon in Bergen op Zoom gereden. Meneer komt altijd zijn afspraken na dat maakt deze cases zo urgent. Mogelijk is meneer verdwaald en heeft hij geen telefoon bij.

29-01-2022 Heeg – We krijgen van de echtgenoot van de 47-jarige vrouw de vraag of onze organisatie iets kan gaan betekenen in de vermissing van zijn 47-jarige vrouw. Zij is vanuit Heerenveen weggelopen. Mevrouw heeft op 29-01-2022 om plusminus 11:00u nog boodschappen gedaan. Om 14:30u is haar telefoon even aan geweest. Het betreft hier een bijzonder zorgwekkende vermissing.
Gelukkig treffen we mevrouw later op de avond levend aan. Daarop wordt onmiddellijk politie en ambulance op de hoogte gesteld.

06-01-2022 Berkel & Rodenrijs – Op 6 januari werd mevrouw vermist nadat zij een stuk was gaan lopen, maar niet meer thuis kwam. In de loop van de dag werd er besloten om een grootse zoekactie op te zetten. Met behulp van het Search and Rescue Nederland (SAR), Vermist vanuit Lansingerland, politie, brandweer en vrijwilligers is er groots gezocht. Vanaf de Schiebroekseweg is er in één lijn door naar het park gezocht. Vandaag zou er opnieuw een zoekactie opgestart worden, maar dat ging niet door nadat de politie een melding ontving dat er een stoffelijk overschot werd aangetroffen in de buurt van de Edelsteenweg. De politie zette de omgeving af met lint en er is de hele dag onderzoek gedaan op locatie. Rond 14:30 uur werd het onderzoek afgerond.


Jaar 2021

23-12-2021 GRONINGEN – Een dagenlange zoektocht naar een vermiste jonge Groninger is donderdag tot een triest einde gekomen. Donderdagmiddag werd een overleden persoon uit het water nabij het hoofdstation van Groningen geborgen door duikers. Het bleek enkele uren later op de dag te gaan om de student Michael Bos (22) uit de Martinistad, die enkele dagen zoek was. Behalve door de politie werd deze dagen meegezocht door de vrijwilligers van het Search and Rescue-team. Donderdagmorgen werd met een sonarsonde van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen gezocht en daarbij werd een persoon onder water gesignaleerd.

Rotterdam 18-12-2021 – De mevrouw is afgelopen maandag, 13-12-2021, vertrokken uit de instelling Maasstadweg, Rotterdam. Tijdstip vermissing op dit moment onbekend! Onze persvoorlichter heeft zaterdagmiddag plusminus 17:00 uur contact gehad met de politie. Politie vroeg onze hulp in deze zoekactie. Dan komt de melding in de app dat mevrouw terecht is en blijkt dat ze levend en gezond is aangetroffen bij familie

IJsselstein 15-12-2021 – NIEUWEGEIN – In de nacht van dinsdag op woensdag is in kanaal de Doorslag in Nieuwegein een lichaam aangetroffen. De politie was daar aan het zoeken naar een vermiste 82-jarige vrouw uit IJsselstein. Dat meldt RTV Utrecht. Het lichaam dat in kanaal de Doorslag in Nieuwegein is aangetroffen, is van de 82-jarige vrouw uit IJsselstein die sinds maandagavond vermist werd. De brandweer kwam de politie met een boot ter plaatse om te assisteren. Een speciaal duikteam werd opgeroepen om het lichaam uit het water te halen.

Damwoude 16-09-2021 – Codering: ROOD
Naar aanleiding van een burgernet bericht en telefonisch gesprek met een betrokkene besluiten we code rood uit te doen binnen het Rayon Noord. Vanuit HC wordt besloten om de bosgebieden te markeren ten zuiden van Damwoude. Temeer omdat er veel dorpelingen en politie al…

Heerenveen 06-09-2021 – Maandagavond om 18:10 komt er een urgent burgernet bericht binnen over een vermiste 85-jarige man uit Heerenveen. Vermissing bleek al vanaf 04-09-21
Vervolgens hebben we politie gebeld om onze hulp aan te bieden. Daar werd vervolgens spontaan op gereageerd waarop we onmiddellijk een melding binnen onze…


Utrecht 05-09-2021 – Een dag met vooronderzoeken, omgevingen verkennen en indrukken opdoen. Met drones zijn de kanaalgebieden bekeken. Al met al een breed spectrum aan variabelen welke we moeten gaan toepassen om een goede zoekactie te kunnen uitvoeren.
De volgende dag hebben we al een groot team met linielopers, zoekhonden en drone-piloten in de buurt en omgeving van het Bastion Hotel klaar staan om het…

Assen 26-06-2021 – Vroeg in de middag ontvangen een bericht over deze “urgente” vermissing en we gaan onmiddellijk aan de slag om meer informatie hierover te vergaren. Wel besluiten we om het team stand-by te zetten. De situatie lijkt ons ernstig genoeg om dit besluit te nemen.
19.52u: We krijgen toestemming om overal te gaan zoeken, hoe en waar we het…

Leeuwarden 10-06-2021 – ‘s avonds omstreeks 19.15 uur komt bij ons het verzoek binnen om te helpen in het zoeken naar een 50-jarige vermiste man. Daaropvolgend worden er snel diverse telefoontjes gepleegd om de identiteit en hoedanigheid van de persoon te achterhalen. De benodigde teams zijn op dat moment al in kennis gesteld en al snel…

Roosendaal 04-06-2021 – Meneer werd voor het laatst gezien op de Onyxdijk in zijn woonplaats. Sindsdien ontbreekt elk spoor, zegt een woordvoerder van de politie. Meneer droeg een zwarte trui, bruine orthopedische schoenen, een oranje zomerjas en een spijkerbroek. Via Burgernet werden mensen opgeroepen om naar hem uit…