2021

24-07-2021

Het trieste nieuws bereikt ons dat het stoffelijk overschot is gevonden.

We wensen familie en kennissen heel veel kracht en sterkte met dit zware verlies.


Bestuur SAR Nederland

Bergen, 19-07-2021

Verdwijning van Gerda Mooij. Al redelijk vroeg na haar verdwijning beginnen we met voorbereidingen voor een eventuele oproep om in deze vermissing te kunnen ondersteunen. Met respect voor andere zoek-organisaties plannen we dan toch even een zoektocht in voor ons rayon West om met enkele quads een gebied ten zuiden van Bergen te onderzoeken. Dit om andere organisaties en politie-eenheid niet in de weg te lopen en om tevens een heel gebied uit te kunnen sluiten in deze vermissing.

Die avond brengt helaas geen verder nieuws naar boven en worden de leden uit regio West bedankt voor hun perfecte inzet en communicatie in deze.


De gehele week volgen we deze inzet op de voet maar helaas kunnen ook wij geen houvast krijgen in deze verdwijning. Anders dan de gehele week notities maken en wegen, fietspaden, zandwegen en omgevingen in kaart brengen komt het niet.

Wel wordt er gekeken of er eventueel nog gemiste gebieden zijn te ontdekken en een besluit om na overleg met politie een eventueel gebied nog eens nader te gaan zoeken komt er dan niet meer.


Helaas komt er dan op 24-07-2021 het bericht vanuit dat mevrouw na een tip van een wandelaar is gevonden.


27-06-2021

Op deze dag bereikt ons het bericht dat Miranda is gevonden.

We wensen familie en kennissen heel veel sterkte met dit zware verlies.


Bestuur SAR Nederland

Assen, 25-06-2021

De 41-jarige Miranda uit Noordscheschut is sinds vrijdag 25 juni 2021 vermist geraakt in Assen. Ze is vermoedelijk voor het laatst gezien in de omgeving van de Torenlaan op zaterdag 26 juni 2021.

Ze is zeker voor het laatst gezien aan de Dennenweg in Assen op 25 juni en daarna vertrokken in onbekende richting. “Ze is niet op komen dagen bij haar afspraak van 10.00 uur in Assen”, weet een bekende van Miranda.

Miranda is te herkennen aan blond haar, een zwarte gewatteerde jas en mogelijk een aantal witte opgerolde voorwerpen die ze bij zich draagt.

 

26-06-2021

Vroeg in de middag ontvangen een bericht over deze “urgente” vermissing en we gaan onmiddelijk aan de slag om meer informatie hierover te vergaren.

Wel besluiten we om het team stand-by te zetten. De situatie lijkt ons ernstig genoeg om dit besluit te nemen.


19.52u: We krijgen toestemming om overal te gaan zoeken, hoe en waar we het noodzakelijk achtten. Veel meer informatie dan we hadden is op dat moment nog niet aanwezig. De planning wordt dan gemaakt met de gegevens welke we op dat moment binnen hebben. (Het mogelijke scenario dat ze vanaf het woonadres zou zijn vertrokken en de planning vanaf die plek, zijn dan inmiddels doorgestreept Deze gegevens bleken in het geheel niet juist). Heel snel wordt de nieuwe planning geschetst vanaf de Dennenweg (GGD) in Assen.

 

22.00u: Vanaf de afgesproken verzamelplaats volgt een briefing en een planningsweergave over de zoektocht. Quadrijders, linielopers en zoekhonden gaan daarna op pad en worden constant op de hoogte gehouden van wijzigingen en aanpassingen in de zoektocht. Vijvers en watertjes worden gedregd.


 23:26u: Dan hebben de honden een hit.  Er wordt verzocht om assistentie en sturen we vanaf een ander gedeelte uit het gebied 2 quadrijders er onmiddelijk op af. Een groot natuurgebied trekt onze aandacht waar we met man en macht tot diep in de nacht aan het zoeken gaan.


02.45 We besluiten deze zoektocht te beeindigen en wensen na een korte debriefing ierdereen een wel thuis. Topteam en topwerk verricht.


Leeuwarden, 10-06-2021


's avonds omstreeks 19.15 uur komt bij ons het verzoek binnen om te helpen in het zoeken naar een 50-jarige vermiste man. Daaropvolgend worden er snel diverse telefoontjes gepleegd om de identiteit en hoedanigheid van de persoon te achterhalen.

De benodigde teams zijn op dat moment al in kennis gesteld en al snel daarop volgt een planning op een aantal gebieden rond leeuwarden. Er worden een aantal quads ingezet op het natuurgebied "De Groene Ster" en bikers en linielopers in het "Leeuwarder bos".

Vanaf 21.00 uur is iedereen paraat en kan er gezocht gaan worden. Beide gebieden worden nauwkeurig uitgeplozen. Er wordt door drek geploeterd, je wordt geteisterd door steekmuggen maar niemand wijkt voor zijn taak en dat is deze man zo snel mogelijk weer terug te vinden. Om 23.45 hebben we beide gebieden nauwkeurig uitgekamd en wordt deze avond ten einde geroepen.


We bedanken iedereen voor de inzet in deze zoektocht en wensen onze leden een wel thuis en goede nachtrust. De leiding gaat zich dan samen met de teamleiders de volgende dag beraden voor een vervolg.

*****************

Vrijdagmorgen 11-06-2021,

Vroeg in de ochtend komt het bericht binnen dat meneer in redelijk goede gezondheid is aangetroffen! Wij van SAR Nederland zijn daar natuurlijk superblij mee en wensen hem en zijn familie nu alle rust toe die ze verdiend hebben!

******************

Roosendaal, 04-06-2021


Omschrijving vermiste J,

De Laat werd voor het laatst gezien op de Onyxdijk in zijn woonplaats. Sindsdien ontbreekt elk spoor, zegt een woordvoerder van de politie. Meneer droeg een zwarte trui, bruine orthopedische schoenen, een oranje zomerjas en een spijkerbroek. 


Via Burgernet werden mensen opgeroepen om naar hem uit te kijken, maar die oproep leverde niets op. Mensen met tips over de vermissing worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0800-6070


Voor deze actie zijn er 4 teams opgeroepen.

Quad-team: Bosgebied is voor de quads opgedeeld in 6 zoekgebieden. 

Team Zoekhonden: 1 van de hondengeleiders is op 04-06-2021 al vertrokken naar de omgeving Roosendaal. Dit om in de vroege morgen van 05-06-2021 al op pad te kunnen gaan. Redenen is om eventuele verstoringen te kunnen vermijden.

Bikers-team: Dit team heeft ook een vrij groot bosgebied aangewezen gekregen.

Drone-team: Helaas is er voor dit team geen toestemming verleend.

Team linielopers: Deze dag is dit team meer voor de hand en spandiensten opgeroepen. Zij zullen over dit soort zaken nader geinformeerd worden door HC tijdens de briefing.

 

04-06-2021: Ons quad team in die regio was daarna al snel druk om ahv het planningsoverzicht KMZ een inzicht te krijgen en gedeeltes van het gebied te gaan zoeken. Hiermee kon al snel een gedeelte van het zeker wel grote gebied worden afgestreept. Een overzicht hiervan wordt als historisch document gearchiveerd opgelegd onder deze cases.

Tevens werd er gezorgd voor voldoende parkeerplaats voor het materieel welke op 5 juni gepland stond. Centrale parkeerplaats aan de bosrand gelegen  Schietbaan met kruising Posthoorn en Zeepestraat in de gemeente Rucphen.  Een zeer centraal gelegen punt tussen de 2 grote bos gebieden.


***************

Vrijdagavond 04-06-2021 om plusminus 22.10 uur bereikt ons het bericht dat Jaimy in goede gezondheid terecht is.

Bestuur SAR Nederland wenst J en zijn familie de rust toe die hij nodig heeft en bedanken de politie-eenheid Roosendaal voor de prettige samenwerking

***************
April 2021

We wensen familie en kennissen heel veel sterkte met dit zware verlies.Bestuur SAR Nederland

Leeuwarden, maart 2021


Het betreft hier een vermissing van een 64-jarige man. Vermoeden is dat hij te water is geraakt. Er zijn hier een aantal weken in samenwerking met politie en onze partners 112-water en reddingsbrigade Drachten gezocht.

Er is voor deze inzet door 112-water steeds een communicatiewagen beschikbaar gesteld. Op deze plek was er ook steeds even tijd voor overleg en briefing.


Alle vertakkingen van kanalen vanuit het centrum zijn grondig bezocht met sonarboten. Indicaties blekenop niets uit te lopen. Onze teamleden hebben de eerste weken iedere dag controle zoekslagen gemaakt langs de wateren rond het centrum. Dit om te voorkomen dat er door voorbijgangers (waaronder misschien dan wel jeugd) het lichaam zouden gaan vinden.

Er is een aantal keren met zoekhonden gezocht waarbij zeer duidelijke hits naar voren kwamen. Dit met verschillende honden op verschillende momenten. Toch ook op die plek met sonarboten niets waar kunnen nemen. 


Verdere details worden hier weggelaten. Dat dit ook weer een bijzonder uitgebreide inzet is geweest moge duidelijk zijn.

Politie heeft in deze inzet ook bijzonder veel werk verricht en waren bijna iedere dag op het water aanwezig. Er is veel overleg geweest tussen politie en onze organisatie hetgeen het werk alleen maar duidelijker maakt. Waarvoor dank aan de politie op zijn plaats is!


Tot zover.

Weststellingwerf, 23-02-2021


Op dinsdagmiddag 23 februari rond half vijf werden wij gebeld vanwege een vermissing in Weststellingwerf waar een 35- jarige vrouw werd vermist.

Al heel snel stond er een team van ons klaar om aldaar de politie te assisteren bij deze zoekactie.

Op dat moment was de politie al druk bezig met een aantal hondengeleiders en speurhonden en de heli vloog over Wolvega en omstreken. In overleg met de politie hebben wij een afwachtende houding aangenomen, dit omdat de heli met infrarood het gebied aan het scannen was.

Binnen 2 uur kwam het bericht dat de heli haar had gelokaliseerd en werd de vrouw in goede gezondheid gevonden.

We willen hierbij de politie van Weststellingwerf een groot compliment geven voor deze zéér snelle actie.

We wensen de familie nu alle rust toe die ze nodig hebben.

OudeBildtzijl, 16-02-2021


Zoekactie naar 57-jarige man uit bovengenoemde woonplaats. Tijdstip binnenkomst melding 8.45 uur. Om 21.15 staat ons team wederom klaar om middels een wederom uitgekiend plan de 57-jarige te kunnen vinden cq te kunnen vinden.

Dorpelingen hadden inmiddels het gehele dorp uit gekamd. Wat een mooie saamhorigheid in dit dorp. Bijzonder om mee te maken en al snel zijn de contacten naar onze HC gelegd.


Om 2.20 uur komt de melding dat meneer weer thuis is en kan iedereen na een korte debriefing met een goed gevoel weer huiswaarts gaan.We bedanken onze teams wederom voor de snelle reactie.

Ureterp, 16-02-2021


Omstreeks 18.00 uur krijgen wij het verzoek om te gaan helpen tot het terugvinden van een vermiste man.

Vanuit de door onze Hoofd-Coordinator verkregen informatie wordt alles door de Plannings-Coordinator omgezet in een planning-overzicht.


Inmiddels zijn er al een twintigtal teamleden gereed gevonden zich te melden op een vooraf aangegeven verzamelplaats. Daar zullen ze dan worden gebriefd door 1 van de teamleiders. Inmiddels worden planningen gewijzigd ahv tips en verschuift het zoekgebied. De nieuwe gegevens worden gelijk online inzichtelijk en heel snel worden plannen geswitched conform een vaststaand protocol. De teamleider reageert op de gewijzigde plannen, stuurt het team perfect aan en binnen een uur wordt de vermiste man teruggevonden.

Daarop is politie geinformeerd en hebben ze deze man teruggebracht naar de zorginstelling en overgedragen aan zijn begeleiders.


Mooie snelle actie van onze teamleden, gepaste uitvoering en overdracht.

Iedereen is superblij met deze goede afloop. Na debriefing van deze cases wordt iedereen bedankt! HC en PC zijn supertrots!
Lees hierna; OudeBildtzijl, 16-02-2021


Beverwijk, 13-02-2021Noarderleech, 06-02-2021


Noarderleech, ijskoude wind, vrieskou, steen steen steenkoud. Maar onze teams zijn er klaar voor. Quads, Metaaldetectie, Hondengeleiders met zoekhonden en Linielopers staan klaar om aan het werk te gaan op het vlakke landschap van het Noarderleech. Uitgaande van een aantal eerder aangegeven sporen hebben we gemeend deze zoektocht nog eens uit te moeten voeren met bovengenoemde teams.


Robbenoordbos, 06-02-2021


Opdracht deze dag is; Proberen om inzichten te krijgen in de omgeving. Er is een heus plan uitgedacht om een uitgekiend onderzoek te doen met behulp van een aantal technieken. Hat landschap is overichtelijk, juist in deze periode! Van bovenaf kan er miniscuul worden ingezoomd in alle gewenste vierkante meters welke op een uitgekiende manier in kaart zijn gebracht. De leden van ons droneteam is hierover met elkaar in overleg geweest en stonden klaar om deze opdracht naar behoren te kunnen uitvoeren.


Voor het Metaaldetectie-team hadden we eenzelfde opdracht, dit grote team zou de door ons aangewezen plekken gaan onderzoeken. Een logisch verhaal, gezien de locatie's waar een verdachte auto zou zijn gezien op de dag van verdwijning. Een duidelijke opdracht ook en allen waren gepind om zaken te kunnen gaan vinden!


Hondengeleiders kregen de opdracht om grote stroken bos en groen langs de bewuste wegen te gaan onderzoeken. Hopende dat ook op die manier nog iets aan het licht zou kunnen komen.


Middels tracking zouden de altijd gemotiveerde leden van ons Quad-team alle mogelijke paden en bijzondere plekken in kaart gaan brengen. Duidelijke opdracht, waaruit foto's en prikpoints belangrijk zouden kunnen gaan worden.Deze "zeefmethode" zou het gehele geplande gebied nauwkeurig in kaart kunnen brengen en stiekem hoopten we hierdoor eigenlijk ook tot de oplossing van deze zaak! Alle nodige toestemmingen waren aangevraagd, we stonden klaar!!


Op het laatste moment werd de gehele zoektocht echter tegengehouden. Vanwege de vele uren welke gemoeid gaan met het organiseren van zo een zoektocht zijn we gaan switchen naar een geheel andere plek in Nederland. Zie hiervoor Noarderleech, 06-02-2021WesterNijkerk, 16-01-2021


Wederom een zoekactie naar de vermissing van Sicco Cuperus, gepland om objecten en sporen te vinden.

Marrum, januari 2021

Na in het weekend van 02 januari een inzet te hebben gehad rond de vermissing van Sicco Cuperus uit 2014 hebben we gemeend nog eenmaal een laatste poging te moeten gaan doen om het e.e.a. nog aan duidelijkheid te verkrijgen! Wij hebben ons met het gehele team en al hun specialismen al menig maal ingezet om feiten boven water te krijgen en daarmee hopelijk Sicco ooit terug te kunnen vinden. 


Dat deze zoektocht enorm veel geld heeft gekost en ontzettende toewijding van onze leden moge duidelijk zijn. Doneeracties brengen veel te weinig op om dit te kunnen vergoeden.
Alle inzet werd en wordt nog steeds betaald door de leden, en door enkele sponsoren welke ons helpen met de juiste middelen.

Maar goed, de beloning dat we iemand terugvinden is voldoende drijfveer om steeds maar weer door te gaan. Samen met onze leden en onze partners staan we heel sterk in de schoenen om zoektochten professioneel op te pakken en uit te voeren. Gebleken is dat we met unieke systemen werken om op de juiste manier planningen planningen te maken. Teamleiders die staan voor wat ze doen om hun team op de juiste manier aan te sturen, geleid door onze Hoofd-Coordinatoren en PlanningCel.

Met een specialistisch team, waarvan we er een heel aantal hebben, gaan we wederom dus gebieden onderzoeken met detectoren. Plaats van handeling wordt hier niet bekend gemaakt!Het is een kick om voor deze organisatie te mogen werken kan ik je vertellen! Die kick is dan ook de beloning!!

——————————
Het zal je eigen kind maar zijn denk ik dan, dan heb je er goud voor over om het terug te vinden☝️☝️
——————————Nog als laatste even:
Wij als HC en PC SAR Nederland hebben ontzettend veel respect en zijn ontzettend trots op al onze teams. Puike mensen met allemaal de juiste instelling. Echt machtig om te zien🌟🌟

Februari 2021

We wensen familie en kennissen heel veel sterkte met dit zware verlies.Bestuur SAR Nederland

16-01-2021


N.a.v. een verzoek, om te helpen bij de vermissing van een jonge vrouw, hebben we met de informatie welke we kregen een planning en overzichten kunnen maken. Mede vanwege het feit dat er deze week meerdere vermissingen en verzoeken tot hulp bij ons binnenkwamen hebben we de plannings-layers en concept uitvoeringsplan overgedragen aan politie en een andere zoekorganisatie.

We hebben vervolgens deze cases hier verwijderd.Bestuur SAR Nederland


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Februari 2021

Wanneer dan blijkt dat onze geographische planning en uitvoeringsplan weer kloppen met de realiteit (hoe triest dat dan soms ook moge zijn), dan zou je in enkele gevallen daarmee ook eerder tot een oplossing van een cases kunnen komen. Hoe we hiermee om moeten gaan is de vraag die dan over blijft, transparantie van zaken is dan een belangrijke conclusie!

11-01-2021

In begin van de avond krijgen we te horen dat het stoffelijk overschot van mevrouw is gevonden. We wensen de familie en kennissen heel veel kracht en sterkte toe met dit zware verlies.


Bestuur SAR Nederland

Zoetermeer, 10-01-2021


Sinds zaterdagmiddag 09 januari wordt deze 75-jarige mevrouw vermist.

Ze heeft in verwarde toestand haar woning verlaten en is het laatst gezien in de Leeuwenhoeklaan. Ze zou vertrokken zijn op haar grijze damesfiets met lage instap en een rieten mand voorop. Haar fiets is inmiddels zondagmiddag teruggevonden.


We volgen deze vermissing meteen vanaf het moment dat deze bij ons binnenkomt en na voldoende informatie te hebben vergaard maken we onze planning in orde. Het team zoekhonden is bereid om naar Zoetermeer af te reizen en daar een eerste zoekslag te gaan doen. De inzet is duidelijk en niet al te moeilijk van opzet.Heeft u tips of heeft u mevrouw gezien? Neem dan contact op met Politie 112 of 088-6070. Ook kunt u contact opnemen met SAR Nederland, tel 06-47959133