Hoe werken wij?

Sar Nederland is een efficiënt inzetmiddel die op professionele en gestructureerde wijze gebieden kan doorzoeken.

  • Grote mogelijkheden om een heel gebied op een bijzonder efficiënte manier in beeld te brengen krijgen wanneer gebruik kunnen maken van de geavenceerde communicatiewagen van Securitybedrijf Hans Nieuwenhuis uit Drachten.
  • In voorkomende gevallen werken we ook samen met onze partner Bles en van Rijs Recherche. Bles en van Rijs Recherche is ontstaan uit enthousiasme en uit voorliefde voor de strijd tegen het onrecht. In 2020 kreeg Bles en van Rijs Recherche zijn vergunning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid om een rechtmatig recherchebedrijf op te starten.

Onze ondersteuning bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen die door politie en/of familie kunnen worden ingezet bij gecoördineerde zoekacties naar vermisten op het water en/of land. Door onze transparantie, expertise, kennis en gedrevenheid hebben wij een grote meerwaarde bij het zoeken naar vermisten.

Binnen 2 uur kan ons team al assistentie verlenen, waarbij we de planningsfase van een zoekplan opstellen via een kaartsysteem en onze specialistische elementen kunnen gaan inzetten. Dit heeft al diverse keren geresulteerd in een positieve oplossing van Cases.

Alarmnummer 112-SAR . . . . .  0800-4444 112

Alarmnummer 112-WATER . .  0515 – 712030

We zijn nu een landelijke organisatie met de 2 rayons Noord, Zuid. Ieder rayon heeft zijn eigen coördinatoren met daaronder een aantal teams en ieder team zijn eigen expertise. 

SAR Nederland is een volwassen organisatie welke groeiende is en veel gebruik maakt van moderne technologieën om vermiste personen terug te vinden. Dit alles voorafgaand aan een zorgvuldige planning, briefing en communicatie intern en extern.

Hieronder worden enkele van de “instrumenten” getoond welke in gebruik zijn bij onze organisatie. Daarnaast zijn er nog de vele markeringsmiddelen, detecteringsapparatuur, communicatiemiddelen, computers en software in gebruik welke het mogelijk maken om op minuscule wijze te zoeken naar vermiste personen.

Enkele (DJI Mavic 3E en DJI Mavic 3T) van de vele drones waar we gebruik van kunnen maken mocht dat nodig zijn.
De nieuwste aanwinst is de PULSAR HELION 2 PRO, een warmtebeeldcamera voor scherpe contrastrijke warmtebeelden waarmee de kleinste details kunnen worden waargenomen.
Dan nog hier getoond 1 van de onderwater drone’s in gebruik bij onze organisatie.