2020

13-12-2020


Heel vroeg in de morgen krijgen we bericht van een vermissing in Ter Apel. Het betreft hier een 78-jarige man. De avond eerder is hij om 20.00 uur vertrokken op zijn scootmobiel en sindsdien is er niets meer van hem gehoord.


Na overleg en het verzamelen van alle mogelijke informatie omtrent deze man bereiden we onze planning voor en roepen we onze leden op zich te melden.

De zoekactie zal wederom groot opgezet worden met zoekhonden, sonarboten, quads en linielopers. De nodige informatie en planningen worden gedeeld binnen deze beschikbare teams.


Op moment dat tijden en verzamelplaatsen bekend gemaakt zullen worden krijgen we middels ons politiecontact bericht dat deze meneer helaas overleden is teruggevonden.

--------------------------------------------------------

Wij wensen familie, kennisen en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.


Bestuur SAR Nederland


06-12-2020


Vanmiddag werd lichaam van de 34-jarige Tarek Katsma uit Burdaard gevonden.

Wij van SAR Nederland wensen de familie van Tarek heel veel sterkte toe in de komende tijd. Bestuur SAR Nederland.

06-12-2020


Voor deze dag staat een inzet gepland naar de vermissing van de 34-jarige Tarek Katsma. Hij is in overspannen toestand vertrokken, zijn auto achterlatend in het dorp op de Wellen. Details worden hier niet geplaatst.


Deze dag maken we gebruik van het quadteam, sonarboten, zoekhonden en linilopers. 

Bij aankomst worden we eerst gebrieft door politie.

Daarna briefen we onze teams en spreken we kleine wijzigingen in de planning even gedetailleerd door. Na kort overleg besluiten we toch het team zoekhonden alvast zijn werk te gaan laten doen. Dit vooral ook omdat er op dit tijdstip nog weinig publiek verkeer op fietspaden en wegen aanwezig is. Ook de uitvoeringsplanning voor het quadteam en waterteam wordt dan niet verstoord en kunnen we ons beter fixeren op de deze dag uit te voeren taken.

Vrijwilligers uit het dorp worden geinstrueerd en krijgen taken opgelegd. Dit wordt bijzonder netjes opgepakt en communicatie geregeld via onze HC.

 

De goede samenwerking met politie zorgt er voor dat deze dag soepel verloopt en een ieder zijn taak op de juiste manier kan uitvoeren.

Ieder team doet zijn uiterste best om Tarek terug te vinden, lege schuren, sloten, bossages, de nodige wateren, alles wordt bezocht en niets overgeslagen.


Dan volgt er een hit! Alles en iedereen wordt op dat moment "On Hold" gezet.

Het blijkt wederom een doemscenario. Het levenloze lichaam van Jarek is gevonden.


Wij roepen iedereen op naar het parkeerterrein te komen. Daar houden we een debriefing en vragen we onze teams om ruimte te maken voor het bergingsteam van de politie! Er is deze dag bijzonder veel werk verzet met groot materieel.

Wij bedanken onze teams en wensen iedereen een veilig thuis.


25-11-2020


Vanmiddag werd door ons team het lichaam van de 84-jarige Geert van Halen uit Assen gevonden.

Wij van SAR Nederland wensen de familie van Geert heel veel sterkte toe in de komende tijd. Het blijft altijd triest om van een dierbare op deze zo wrede manier afscheid te moeten nemen.


Bestuur SAR Nederland.

24-11-2020


Inzet vermissing 84-jarige Geert van Halen

Na de melding van deze urgente oproep hebben we ons verdiept in een mogelijk scenario. Al snel is er naar aanleiding van een mogelijk scenario een afgebakend gebied gebleken waar we onze inzet op willen gaan uitvoeren.


De nodige teams worden opgeroepen en planningen bekend gemaakt.

We hebben voor de woensdag deze inzet in eerste instantie gepland voor het quad team en het hondenteam. Onze partner 112-WATER zal samen met ons eigen waterteam de inzet van woensdag dan gaan voortzetten op de donderdag.

Nodige toestemmingen worden geregeld en tijdstippen vastgezet.

12-11-2020


Vanmiddag ontvingen wij het bericht dat het lichaam van Rients gevonden is.

Wij van SAR Nederland wensen de familie van Rients heel veel sterkte toe de komende tijd. Ze hebben alle kracht nodig om dit verlies te verwerken.


Bestuur SAR Nederland

09-09-2020 tot en met 11-10-2020


Vermissing Rients Plantinga uit Drachten.


We hebben met ons team vanaf de eerste dag van de vermissing intensief gezocht naar de 38-jarige Rients Plantinga uit Drachten. Het was een intensieve zoekactie waarbij we bijna 5 weken naar hem hebben gezocht.

We hebben met speur, zoekhonden, sonarboten, quads, drones en linie-lopers gezocht in Drachten en Beetsterzwaag. 
We hebben grote bosgebieden doorzocht en dwars door
maisvelden gelopen, waarbij we verschillende snijwonden hebben opgelopen.
Er waren dagen bij dat we 9 uur op een dag hebben gelopen om een aanwijzing te vinden, soms was het erg frustrerend om niets te vinden dat kon duiden op de verblijfplaats van Rients, maar door de vele zoekacties konden we een groot aantal gebieden uitsluiten.

Met onze partner 112 water en de waterpolitie verschillende meren en vaarten afgezocht met sonar.
We hebben bij bruggen en gemalen gedregd, dit naar aanleiding van een inwoner uit
Drachten die verschillende keren tips doorgaf aan de politie.
Helaas was er geen aanwijzing dat we Rients hier konden vinden.


Het waren intensieve weken, waarbij we kleddernat van de regen en vaak tot laat in de
avond aan het zoeken zijn geweest en midden in de nacht weer thuiskwamen.
Waarbij je alles uit de kast haalt om een nog zo jong iemand te kunnen vinden en je de
familie uit de onzekerheid kunt halen.
Helaas is deze vermissing weer geëindigd in een doomscenario en ook erg frustrerend voor ons team en politie dat we hem niet op tijd hebben kunnen vinden.

Maar de familie heeft duidelijkheid en kan rouwen en het proberen te verwerken.
Elke inzet is een leerproces en geeft ons team weer richtlijnen bij een volgende vermissing.
We hoeven ook niet bedankt te worden, want onze motivatie is groot om een vermist
iemand terug te vinden en daar doen we het voor.

 

Tevens wensen wij de familie heel veel sterkte in deze en de komende tijd. 

29-08-2020


Tekst inzet Den Haag

18-07-2020


Wij van SAR Nederland wensen de familie en kennisen heel veel sterkte voor de komende tijd. Ze hebben alle kracht nodig om dit verlies te verwerken.


HC SAR Nederland


_______________________________________________

18-07-2020


Wir von SAR Nederland wünschen der familie viel kraft und stärke

mit diesem schweren verlust.

Wir hoffen, das sie jetzt der frieden bekommen den sie brauchen.


HC SAR Nederland

Zoektocht naar meisje bij Ameland heeft diepe indruk gemaakt op hulpverleners en eilanders

18 jul 2020 - 15:09, bijdrage Omrop Fryslan


De zoekactie van afgelopen week naar het vermiste Duitse meisje bij Ameland heeft diepe indruk gemaakt op de mensen die hebben meegezocht. Het lichaam van het 14-jarige meisje werd vrijdag na zes dagen gevonden vlakbij een booreiland in de Noordzee, noordoostelijk van Ameland. Een zoekteam van de Landelijke Eenheid van de politie vond het lichaam. Ondanks de trieste afloop, overheerst de opluchting dat ze is gevonden.


Meer dan 150 mensen hebben meegedaan aan de zoektocht, waaronder het Search and Rescue (SAR). Een team van vrijwilligers zat de hele week op het eiland en op het water om alles af te zoeken. "Het is een hele bewogen week geweest", zegt Houwina Postma van SAR. "Een intensieve zoekactie en ook best wel emotioneel, ook vanwege de saamhorigheid van de eilanders die gigantisch mee hebben gezocht. Dan is het moment dat ze wordt gevonden bij iedereen grote opluchting, vooral voor de ouders, maar dan moet je gewoon weer verder."

Niet alleen SAR zocht mee, maar ook onder andere politie, brandweer, de Kustwacht, de KNRM en veel eilanders. Garnalenvissers voeren met hun schepen in linie langs de kust op zoek naar het meisje. Ook werd een dregteam en een specialistisch marine-duikteam ingeschakeld. Het was een moeizame zoektocht, zegt Postma. "Het is zoeken naar een naald in een hooiberg, en de hooiberg is er ook niet. Het wordt moeilijk dan, het is moeilijk."

Geen openbare herdenking

Zondag zouden alle hulpverleners een herdenking houden op het water ter ere van het meisje, maar die gaat niet door. Postma: "Die is helaas afgezegd. Dit idee kwam naar voren, ook om de eilanders te bedanken en ook een stuk respect naar het meisje dat verdronken is en haar ouders die het op dit moment vreselijk moeilijk moeten hebben. Maar goed, het blijkt nu dat het een soort mediashow wordt en dat is niet onze insteek geweest."

Ze zullen het meisje daarom binnenkort in anonimiteit en stilte herdenken. Postma vertelt dat een herdenking niet vaak wordt gehouden. "Dit doen we eigenlijk nooit. We hebben veel vermissingen en je kunt niet alles meenemen. Maar dit was ook een stukje respect laten zien aan de eilanders. Wat ze allemaal hebben gedaan voor alle hulpverleners, dat is echt met geen woorden te beschrijven. We zijn er stil van."

Houwina Postma van het Search and Rescueteam (SAR)


   


Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland heeft enorme waardering voor alle mensen die hebben meegedaan aan de zoektocht en is blij dat het meisje uiteindelijk is gevonden. "Gelukkig konden we de onzekerheid bij de familie wegnemen en hoewel het slecht nieuws was, duidelijkheid geven over de situatie van het meisje."

De burgemeester is bij de familie langs geweest om ze te condoleren met het grote verlies. "Ze waren intens verdrietig", vertelt Stoel. "Lange tijd verkeer je in onzekerheid en hou je rekening met deze optie. Op zo'n moment is dat natuurlijk heel verdrietig nieuws voor die mensen."

Dank aan de eilanders

De familie van het meisje werd de hele week opgevangen door eilanders. Ze konden langer blijven in het appartement dat ze hadden gehuurd en later werd er nog een ander appartement aangeboden. Stoel heeft groot respect voor de wijze waarop de eilanders het hebben opgepakt. "Daar wil ik ook mijn dank voor uitspreken."

De eilanders zijn enorm geschokt, zegt Stoel. "Het is 25 jaar geleden dat dit voor het laatst gebeurd is en iedereen leefde mee met de familie en dacht mee, ook met een herdenkingsplaats in het strandhuis om de familie een hart onder de riem te steken."

Burgemaster Leo Pieter Stoel van Ameland

13-07-2020, Ameland


Zoeken naar een vermist 14-jarig Duits meisje die in zee verdronken is.


Samen met de KNRM, Kustwacht, Politie en een kottervloot hebben we gisteren een intensieve zoekactie gedaan op Ameland.
Dit was een bijzondere inzet op Ameland, maar ook eentje die we niet snel zullen vergeten. De overtocht op het water - dankzij Veltman Marine Service en de behulpzame eilanders. De enorme samenhorigheid om dit 14-jarige meiske te vinden was en is groot.


  • De kottervloot die geweldig werk heeft verricht en vanaf 5.00 uur al op het water aan het varen was.
  • Het landteam die kilometers lang in het zand langs de kust heeft lopen zoeken.
  • De hondengeleider met hun honden die ondanks de hitte toch de gedrevenheid hadden om te zoeken
  • De gemotoriseerde paragliders die de lucht in gingen ondanks een straffe wind, allemaal bereid om haar te vinden.
  • De KNRM (wat een mooi team ook), hier mogen we ook best trots op zijn.


Helaas heeft deze dag niet het gewenste resultaat gehad, er is wel iets gezien in het water, maar ondanks snel ingrijpen van de hulpverleners was het weer weg.
We hopen dat er voor de ouders snel duidelijkheid komt in deze zo zware en donkere periode van onzekerheid en verdriet.

SAR Nederland wil de politie, KNRM,  kottervloot, kustwacht en alle andere hulpverleners bedanken voor deze fijne en duidelijke samenwerking.Bestuur SAR Nederland bedankt in het bijzonder;


  • Veltman Marineservice, die ons team naar en van Ameland heeft gevaren.
  • Taxibedrijf de Boer van Ameland die het vervoer heeft geregeld.
  • Petra, van kampeerboerderij Ameland, zorgde voor de overnachting van enkele SAR teamleden.


06-07-2020 Update!!!

We zijn super blij dat Levi in goede gezondheid is gevonden.

Het bewijst maar weer dat deze manier van zoeken, die we momenteel toepassen zijn vruchten afwerpt.

We hopen dat er nu snel weer rust komt in dit gezin.

__________________________________________________________________________________________________02-07-2020 -> 06-07-2020

Er wordt gedurende de volgende dagen door Houwina enorm veel tijd gestoken in deze zaak! Dagen waarin telefoon en computer geen rust meer krijgen. Uiteindelijk werpt het zijn resultaten af in deze zaak.

Een pure eenmansinzet en niet te volgen voor een leek! 


Alle respect daar voor en dat mag hier ook eens wel even gezegd worden!!


__________________________________________________________________________________________________


01-07-2020, Gorinchem

Op dit moment zijn we met verschillende middelen aan het zoeken naar de vermiste 16-jarige Levie van Bavel uit Gorinchem.

De jongen is sinds 1 juli vermist en is 5 juli voor het laatst gezien in Utrecht bij Hoog Catharijne.

Zoveel mogelijk delen in Utrecht en Rotterdam.

Signalement:
Leeftijd: 16 jaar
Haarkleur: kort donkerblond haar
Oogkleur: bruin
Postuur: slank

Hoodie met grijze camouflage print
Donker grijze print
Wit/grijze Nike schoenen

Heeft u informatie over deze vermissing of weet u waar Levie op dit moment verblijft, neem dan contact op met:

Politie 0800-6070
SAR Nederland 06-47959133


24-06-2020.


Wij van SAR Nederland wensen de familie en kennisen heel veel sterkte voor de komende tijd. Ze hebben alle kracht nodig om dit verlies te verwerken.


HC SAR Nederland

24-06-2020, Emmer-Compascuum


We gaan vandaag op zoek naar de 35-jarige vermiste Simon uit Emmer-Compascuum, die sinds 18 juni vanuit huis vermist is.Signalement:


Naam: Simon Over

Leeftijd: 35

Lengte: 1.90

Haarkleur: donkerblond (stekelig)

Oogkleur: blauw/grijs

Postuur: breed en sportief

Litteken op de kinEen wijkagent kreeg op 17 juni een klacht van de buren dat ze verontrust waren over de buurman en de hond, deze blafte gedurende een aantal dagen.

Hondenteam en linielopers zijn in korte tijd door HC op de hoogte gebracht van de plannen. Omdat er eigenlijk heel weinig informatie is over Simon besluiten we eerst alle watergebieden en bosgebieden naar prioriteit te doorzoeken.

Het hondenteam lijkt al vrij snel een hit te zullen hebben maar omdat het een stilstaand watergebied betreft met veel rottende beplanting besluiten we nog een tweede hond hier zijn gang te laten gaan.


Op dat moment komt al de melding binnen dat Simon is gevonden door een voorbijganger welke zijn hond uitliet bij bosrand in de buurt van een verkeersplein in de buurt van Emmen.


20-06-2020


Wij willen de familie van Herman via deze weg dan ook ontzettend veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd!

Herinneringen gaan nooit verloren!


HC SAR Nederland

18-06-2020, Almelo

Inzet vermissing Herman, 75-jaar


Naam: Herman

Leeftijd: 75 jaar

Lengte: 176

 

Grijs kort haar

Tenger postuur

Brildragend

Beige broek

Geel t-shirt

Bruine jas

Blauwe sportschoenen.

De gehele familie en kennisengroep van Herman is die dag al onmiddelijk wezen zoeken. Deze dag krijgen wij het verzoek van de familie of we iets kunnen betekenen en de familie kunnen helpen met onze expertises. Na contact met de politie te hebben gehad besluiten we deze vermissing onmiddelijk in te plannen en op onderzoek te gaan naar eventuele oorzaken. Al snel komt het gebied aan de westelijke en oostelijke oever van het kanaal in aanmerking. Maar ook het gebied van landgoed Bellinckhof is, vanwege het aanwezig zijn van de vele watertjes, een heel aannemelijk gebied waar Herman verdwenen zou kunnen zijn. Op 19-06-2020 besluiten we het hondenteam al vroeg in te zetten in het eerste door ons als belangrijk geplande gebied. Om het team zoekhonden in alle rust het werk te laten doen, wordt ondertussen het team linielopers op de hoogte gesteld van de vervolgactiviteiten in het landgoed en het Droneteam voor een tijdstip later in de middag in het grote oostenlijke gebied van het kanaal.

Centrale briefingplaats op het parkeerplaats aan de badweg.Er is deze dag ontzettend veel werk verricht door onze teamleden. Details van de bevindingen zal ik nooit bekend maken op een geschrift als deze. Details daarvan worden weer verwoord in een vervolgsinzet welke dit maal al de volgende dag plaatsvond.

Het hondenteam had de planning voor 20-06-2020 al klaar liggen.

Het team paragliders had in de morgen al een aantal vluchten in de planning welke 's morgen nog even niet door konden gaan vanwege de harde wind. Deze vluchten werden verschoven naar een later tijdstip in de middag.


Dan krijgen we een melding dat er iets is waargenomen door een sportvisser welke aan de kant van het water even zijn stekkie had gemaakt. Later op de dag werd bevestigd dat dit het lichaam betrof van Herman. Wij van SAR Nederland vinden zoiets altijd bijzonder triest. Je raakt er nooit aan gewend. Je leeft de gehele inzet ontzettend mee met familie en kennisenkringen.

Heel vaak geeft dit dan ook weer de rust in de roerige tijd waarin de familie zich bevind. Vragen zullen er echter altijd onbeantwoord blijven.

Wij willen de familie van Herman via deze weg dan ook ontzettend veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd!

Herinneringen gaan nooit verloren!


HC SAR Nederland

Noorderleegh, 09-06-2014 

Coldcase - vermiste Sicco Cuperus


Op pinkstermaandag 9 juni 2014 verschijnt de toen 36-jarige Sicco-Jan Cuperus niet op zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee in Harlingen.

In zijn appartement in Leeuwarden, stond de tv nog aan en lag zijn telefoon op tafel, maar van Sicco geen spoor en de auto stond niet bij zijn huis.


De auto van Sicco werd een aantal dagen later gevonden bij de oude zuivelfabriek in Marrum, maar hier óók geen spoor van Sicco!

Een groots opgezet onderzoek van de Koninklijke Marechaussee heeft toen niets opgeleverd en ook de zoektochten van familie en vrienden leverde niets op.


Het is nu meer dan 5 jaar geleden dat de toen 36-jarige Sicco verdween en wellicht zijn er mensen die Sicco op de dag van zijn vermissing hebben gezien en die informatie kunnen geven over Sicco Cuperus of over zijn donkerblauwe BMW die in Marrum werd aangetroffen.


SAR Nederland doet daarom een oproep uit naam van de familie van Sicco Cuperus en vraagt of er mensen zijn die tips hebben en dit misschien nog niet hebben doorgegeven aan de politie.


Je kunt dit doen op: 

nummer 0800-6070 politie

nummer 0800-7000 meld misdaad anoniem


We hopen op de goude tip die ervoor kan zorgen dat de ouders en familie van Sicco duidelijkheid krijgen en laten we hopen dat aan de knagende onzekerheid voor familie nu snel een einde komt!


https://siccocuperus.jouwweb.nl/

Op 27-05-2020 09.30 uur krijgen we van schipper Arie Rog van de SCH10 een bevestiging voor de geplande zoekactie tussen de beide Havenhoofden. Nico Letch, eigenaar van de SCH43 gaat de uitdaging aan en met een aantal vrijwilligers van de vloot aan boord zullen ze op 28-05-2020 om plusminus 13.30 uur vertrekken. De netten zullen eerst worden geprepareerd om op een diepte van 40cm door de bagger te kunnen worden getrokken.

 

Helaas leverde de zoektocht ook weer niet het gewenste resultaat. Maar dat deze bemanning iets heel bijzonders hebben gedaan mag wel even worden vermeld. Niet eerder hebben we van SAR Nederland op zo een wijze een inzet mogen plannen, zoveel contacten mogen leggen en zoveel medeleven en zoveel hulp gekregen van vrijwilligers welke ieder voor zich een steentje hebben bijgedragen in de poging om Mathijs terug te geven aan zijn ouders
Wij willen naast politie, kustwacht, KNRM vooral de bemanningen van de vloot bedanken voor de fijne samenwerking.

Samen een sterk team!


SAR Nederland bedankt;

Kotter SCH43 uit Scheveningen

Kotter SCH10 uit Scheveningen

Kotter SCH335 uit Scheveningen

Kotter WR212 uit Wieringen

Kotter TH7 uit Tholen

Kotter TH10 uit Tholen

Kotters uit Urk

 

Familierechercheurs, rechercheurs

De Kustwacht Scheveningen

KNRM voor hun ondersteuning in de gehele inzet.

 

 

 

Datum:   29-05-2020, 19.40 uur

 

Namens de vrijwilligersorganisatie SAR Nederland

Hoofd-Coördinatoren Houwina Postma en Roel Wijbenga

Tel: 0643734823 / 0647959133

info@sarnederland.nl______________________________________________________________________________________________

26-05-2020

De contacten met de paragliders hebben tot gevolg dat Martijn van deze groep wederom wil gaan proberen te vliegen vanaf IJmuiden richting Noordwijkerhout. Hij heeft 1 man bereid gevonden om het gehele gebied miniscuul te gaan bekijken. We houden hier gedurende de vlucht ook contact mee.Na overleg binnen ons team zijn er via een rederij uit IJmuiden rechtstreeks contacten gelegd met Jelle van de WR212. We bespreken onze plannen met hem om mogelijkheden om het havengebied te gaan doorzoeken. We wisselen contacten uit en komen vervolgens uit bij de eigenaar Arie Rog van de SCH10.

Daarop volgt vanuit de WR212 ook nog  een kettingreactie onder de vissersvloot en wordt hun visgebied verplaatst met 6 kotters tot ongeveer 200 meter uit de kust richting Den Helder. Dat deze mannen een in onze ogen een bijzondere prestatie leveren lijkt me duidelijk. Alles wordt ook nu weer in het werk gesteld om Mathijs terug te vinden.______________________________________________________________________________________________


25-05-2020

Gemotoriseerde paragliders op zoek naar Mathijs

In overleg met SAR Nederland zochten op maandag 25 mei twee gemotoriseerde paragliders de Zuid-Hollandse kust af naar de vermiste surfer Mathijs. Dit was nadat op de stormachtige zondag ervoor een grote actie had plaatsgevonden waaraan honden, lopers, paarden en quads hadden meegewerkt. Hoewel de actie op zondag een hit op het Noordelijk Havenhoofd had opgeleverd was er door de brandweer niets gevonden. Ook was er op zondag een zeiljacht dat bij Langevelderslag een zwarte schim onder water had gezien. Ook naar aanleiding van deze melding werd Mathijs niet gevonden. Nadat de brandweer gedurende de zondagnacht nogmaals vergeefs had gezocht, werd maandagochtend besloten de paragliders in te zetten.

Gemotoriseerd paragliden is een luchtsport waarbij met behulp van een paraglider en rugzakmotor een vlucht van twee tot drie uur kan worden gemaakt. Omdat de paragliders relatief langzaam vliegen en toch een grote afstand kunnen overbruggen, kan een groot gebied nauwkeurig in beeld worden gebracht. Omdat het vermoeden bestond dat de storm het lichaam van Mathijs naar de kust geblazen had, was het van belang de actie zo snel mogelijk uit te voeren. Op grond van andere data bestond het vermoeden dat Mathijs tot Langevelderslag naar het noorden kon zijn afgedreven.

De gemotoriseerde paragliders startten rond 12.30 uur in de buurt van IJmuiden. Deze tijd was gekozen vanwege het lage water. Hulpdiensten waren geinformeerd voor het geval iets gevonden zou worden. De weersomstandigheden waren erg gunstig om te vliegen. De noordwestelijke zeebries  met een snelheid van ongeveer 8-10 knopen maakten de start eenvoudig en de zon zorgde ervoor dat over een breedte van ruim 200-300 meter goed in de zee gekeken kon worden. Al snel waren de piloten ervan overtuigd dat, mocht Mathijs voor de kust ronddrijven, zij hem ook absoluut zouden vinden.

Tot Langevelderslag werd niets in de zee gezien. Eenmaal daar troffen de piloten, net als een dag eerder, twee tot drie zwarte objecten in het water aan. Omdat gemotoriseerde paragliders aan een minimumhoogte gebonden zijn, was moeilijk te zien of het om een lichaam ging. De objecten waren in elk geval groot genoeg. Na een aantal keer overvliegen werd een coordinaat geprikt en doorgestuurd naar HC. Ook werden foto's gemaakt waarop de objecten duidelijk zichtbaar zijn. Hierop besloot de politie een grote zoekactie op touw te zetten, met diverse boten, een helikopter en vliegtuig.

De gemotoriseerde paragliders vlogen door en speurden de zee rond Scheveningen en de Zandmotor af. Helaas troffen helaas niets meer aan. Na een vlucht van ruim 2 uur zetten de paragliders de landing in bij Hoek van Holland. Achteraf horen de piloten dat de zoekactie bij Langevelderslag niets heeft opgeleverd. Dat verbaast hen wel. De objecten waren duidelijk aanwezig, nergens anders te zien, en de foto's zijn hier het bewijs van.


Ondanks het teleurstellende resultaat mogen we spreken van een geslaagde actie. Veel dank aan alle betrokkenen die de inzet mogelijk hebben gemaakt, waaronder vliegers, politie, KNRM en kustwacht.


24-05-2020

Vandaag inzet met honden, paarden, quad, boot en landteam (inclusief een aantal vrijwilligers van de paragliders).


Vanwege de toenemende wind is de mogelijkheid dat Mathijs ergens binnen het gebied De Pier en Hoek van Holland boven water komt c.q. langs de kust drijft. Vanwege stromingen wordt ook het strand richting IJmuiden in het zoekgebied meegenomen maar voornamelijk door lopers ingevuld. Indeling per tweetal wordt in de briefing bekend gemaakt.


Zoekgebied van Hoek van Holland tot aan IJmuiden compleet ingedeeld. Communicatie middels CP en HC SAR Nederland. Wederom ondersteuning van politie-eenheden, kustwacht en KNRMOok deze dag weer geen resultaten helaas.


______________________________________________________________________________________________


21-05-2020

We gaan vandaag op zoek naar de 23- jarige Mathijs uit Delft die afgelopen maandag met nog 4 anderen om het leven is gekomen bij een surfdrama voor de kust van Scheveningen.

De lichamen van 4 vrienden van Mathijs zijn geborgen, alleen Mathijs en zijn surfplank worden nog vermist.

We gaan vandaag door middel van drones proberen de ligplaats van Mathijs te lokaliseren, óók kan de vindplaats van de surfplank aanwijzingen geven waar de vermiste surfer zich kan bevinden.

Naast de politie, de kustwacht, de brandweer heeft ook de koninklijke Marine meegeholpen bij de zoektocht naar Mathijs en werd er met zéér geavanceerde apparatuur gezocht – helaas zonder resultaat.

Er is al gezocht in de haven, zuidelijke Havenhoofd en het Noordelijke havenhoofd.


______________________________________________________________________________________________

01-05-2020, UPDATE

Vanmorgen vroeg kregen we het geweldige nieuws dat Naomi terecht is. Ze is in redelijk goede gezondheid teruggevonden.SAR Nederland wenst het gezin nu alle rust toe die ze nodig hebben .

___________________________________________________________________________________________

30-04-2020 update

SAR Nederland besteed in deze vermissing heel veel aandacht via de media. In deze zaak is een hele goede samenwerking tot stand gekomen met politie en familie. Erg belangrijk is het FB hierin geworden. Wij verzoeken dan ook een ieder om onze FB vermelding in deze zaak zoveel mogelijk te delen!

___________________________________________________________________________________

*****zeer urgente vermissing*****

 

Sinds dinsdag 28 april wordt de 18- jarige Naomi Winter uit Oldeberkoop Friesland vermist.

 

Naomi is vanmorgen in een taxi gestapt naar Emmen en is het laatst gesignaleerd bij Hotel Ten Cate en bij de Lidl in Emmen.

Naomi is in verwarde toestand van huis gegaan.

 

Signalement:

 

Naam: Naomi Winter

Geboortedatum: 17- 10- 2001

Kleur haar: bruine krullen

Kleur ogen: bruin

Lengte: 1.86

 

Zwart shirt - gekleurde broek met strepen en vermoedelijk wIt/roze Pumaslippers en een zwarte handtas.

 

Heeft u Naomi vandaag nog gezien of gesproken of Weet u waar ze op dit moment verblijft neem dan contact op met:

 

Politie 0800- 6070

Politie 0900- 8844

Politie anoniem 0800- 7000

Of

SAR Nederland 06-43734823

23-04-2020, Rotterdam

Donderdag 23 april is het stoffelijk overschot van Elizabeth Boon gevonden!


Digitaal en middels contact met familie hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan deze vermissing.

We wensen de familie heel veel kracht en sterkte toe met dit verdriet!

Vermissing!

De 72- jarige Elizabeth Boon wordt sinds 19 maart 2020 vermist vanuit Rotterdam.

Datum vermissing kan al eerder zijn!!


Signalement:

Naam: Elizabeth Boon

Geboortedatum: 04-09-1947

Postuur: tenger

Lengte: 1.67

Oogkleur: bruin

Haarkleur: kort grijs haar

Opvallend is het ingevallen gezicht en een gouden tand.


Heeft u Elizabeth Boon op of na 19 maart nog gezien of Weet u iets over haar huidige verblijf naam dan contact op met:

 

Politie 0800 - 6070

Politie 0900 - 8844

Of

SAR Nederland 06 - 47959133

26-03-2019 Enschede

Na bijna anderhalf jaar in angst en onzekerheid te hebben geleefd is er nu eindelijk duidelijkheid voor de familie omtrent de vermissing van Loes de Groot- Veenendaal uit Eibergen.


Woensdagavond 25 maart is het stoffelijk overschot van Loes gevonden!


Ons team heeft samen met de politie met man en macht gezocht in Enschede en helaas hebben we haar nooit kunnen vinden.

We wensen de familie heel veel kracht en sterkte toe met dit verdriet.

Zoektocht na zoektocht


In augustus werd er nog een keer grootschalig gezocht in de omgeving van Het Rutbeek naar sporen in de vermissingszaak. © Lars Smook

Met de vondst komt aan een lange en onzekere zoektocht voor familieleden en nabestaanden van de Eibergse een einde. Zoektocht na zoektocht volgde na de vermissing ruim anderhalf jaar geleden, maar familieleden, vrienden en vrijwilligers vonden niets. Haar telefoon, bankpas en portefeuille had de vrouw achtergelaten in het ziekenhuis.

De enige link in het onderzoek vormde een enkel camerabeeld bij supermarkt Emte aan de Kuipersdijk nabij het MST, waarop Loes te zien was. Uit dat beeld ontstond de indruk dat zij in de richting van de zuidelijke wijken van Enschede was gelopen Samen met een team van agenten en vrijwilligers werd er vervolgens meerdere keren gezocht in natuurgebied Aamsveen en in de buitengebieden van Enschede en Haaksbergen. Bij een zoektocht bij rondom Het Rutbeek, bijna een jaar na de vermissing, werd een rescueteam uit Friesland ingezet. De medewerkers van het zoekteam gingen er destijds vanuit dat de kans klein zou zijn er iets gevonden zou worden, ongeacht de uitkomst.

22-03-2020, Haarlem - Heerhugowaard


Update 22.08 uur 


******* Vermiste meisje gezond en wel terug gevonden ********

Wij van SAR Nederland zijn bijzonder blij voor gezin, familie en vrienden met dit fijne bericht.

________________________________________________


!!!!!!! OPROEP !!!!!! DELEN ALSJEBLIEFT!!!!!!!

Bericht FB SAR Nederland

 

Vermist meisje, 16 jaar en blond lang haar!!

Zwart leren jasje

Wit vest

Grijze broek

Witte gympen

 

Zij is gister 21-3-20 rond 19 uur op de trein gezet in Haarlem naar Heerhugowaard...... ze heeft nog met haar moeder gebeld en gezegd dat ze nog 2 perrons moest maar daarna is helaas niks meer van haar vernomen....Ze is niet op haar bestemming aangekomen.

 

Mocht u Emily hebben gezien of weet u waar ze nu verblijft dan kunt u contact opnemen met politie 0800-6070 of SAR Nederland 0643734823 / 0647959133

 

01-04-2020 Update vermissing Matthew McCombe

Vandaag is het lichaam gevonden van Matthew. Via deze weg willen we familie en vrienden heel veel sterkte toewensen met het verwerken van dit verschrikkelijke bericht.Bestuur SAR Nederland.

21-03-2020, Amsterdam


Update 21-03-2020:


Na een supervoorbereiding van vrijdag staat de complete planning op de rol voor uitvoering klaar voor de zaterdag.

Alle benodigde documentaties en vergunningen zijn wederom geregeld en met de daarvoor benodigde instanties hebben we een goede verstandhouding opgezet hetgeen de inzet gemakkelijker maakt.


De Sonarboot van ons team Zuid-Holland, onze partner PSD Nederland en leden vanuit Friesland en Overijssel staan klaar om zaterdag de inzet uit te voeren op en langs de Amstel vanaf de plek waar Matthew het laatst is gezien.

Er is deze inzet bewust niet voor speurhonden gekozen vanwege het besmet gebied omdat er ontzettend veel mensen hebben gelopen! Een hondenteam heeft eerder ook al niets kunnen waarnemen.


Vanaf het moment van aankomst tot laat in de avond wordt er druk gecommuniceerd vanuit het HC kantoor met familie, politie, het waterteam en het landteam.


Het watergebied in het bijzonder wordt miniscuul afgezocht en meter voor meter gedocumenteerd bij de HC. Communicatie loopt ook bijzonder zoals verwacht mag worden binnen onze organisatie en steeds ook teruggekoppeld naar de recherche.We worden 's middags nog even gecontroleerd door het waterteam LTOZ op de aanwezigheid van certificeringen en vergunningen. Daar deze iedere inzet allemaal op orde zijn, wordt er al snel afscheid genomen van elkaar!De inzet geevalueerd hebbende sluiten we de dag af om 17.45. De verslagen en het onderzoek daarin nemen daarna nog vele uren in beslag.

Zondag wordt besloten in overleg met de familie om eventueel nog een vervolg op deze inzet te laten plaatsvinden.Onze dank gaat uit naar de fijne samenwerking met onze partner PSD Nederland, politie Amsterdam en de woordvoerster van de familie.


-------------------------------------------------------

Vrijdag 20-03-2020:

Voorbereiding voor de inzet op zaterdag naar aanleiding van de vermissing van Matthew McCombe.

We gaan met de SONAR boot vanuit Rotterdam, PSD Nederland en teamleden vanuit Friesland een inzet doen in Amsterdam naar deze vermiste jongeman.

Er moet veel georganiseerd worden om alle werkzaamheden en regelgevingen op 1 lijn te krijgen. Er wordt wederom heel veel gecommuniceerd tussen onze HC en de diverse diensten. Goede samenwerking gaat altijd leiden tot een goede uitvoering van, is het idee van een ieder!

Rekening houdend met het Corona virus hopen wij op een goede afloop achteraf. Wij waarschuwen vanuit onze HC dan ook een ieder om afstand te houden van het publiek en verwachten ook van het publiek ook dat ze verstandig omgaan en begrip hebben voor onze zoekactie. Dus voldoende afstand houden van de actie!!!


-------------------------------------------------------

FB Nederland heeft onderstaande tekst geplaatst.


OPROEP!!


SAR Nederland vraagt uw hulp bij de vermissing van Matthew McCombe in Amsterdam!

 

De 21-jarige Matthew wordt sinds 14 maart 2020 vermist

 

De jonge Schot verliet zaterdagochtend om 06.15 uur zijn hotel aan de Europaboulevard. Een half uur later is hij op camerabeelden te zien op de Amsteldijk. McCombe loopt dan aan de zijde van roeivereniging Nereus in noordelijke richting.

 

Alle eigendommen van de 21-jarige Schot, telefoon, paspoort en geld zijn achtergebleven in het hotel.

 

Signalement;

Kort blond haar.

1.86 lang.

Mager postuur.

Zwarte Nike-joggingbroek.

Bleekblauwe Stoned Island trui.

Sneakers

 

Heeft u Matthew op of na 14 maart gezien of Weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met;

 

Politie 0800-6070

of

06-47959133


Drachten ,17-03-2020

Update 14:15 uur


Naar aanleiding van de meldingen via FB en Media welke op vele manieren is gepresenteerd, kwam er een tip uit Musselkanaal dat Jan Jongsma in die plaats was gezien en staande is gehouden.

We zijn bijzonder blij voor familie en vrienden van Jan dat hij in goede gezondheid is teruggevonden.

We bedanken iedereen die heeft meegeholpen met deze inzet!


_____________________________________________________


Naar aanleiding van een URGENTE OPROEP is er vanmorgen binnen SAR Nederland de code rood uitgegeven.


Wij zijn nu op zoek naar de vermiste 47-jarige Jan Jongsma die vanuit Unia Talant in Drachten wordt vermist. Hij was op weg naar zijn dagbestedingsverblijf maar die was gesloten ivm Coronavirus maatregelen.

Heeft u de heer Jongsma op of na maandag 16 maart zien fietsen, weet u waar hij mogelijk kan zijn, neem dan met spoed contact op met de politie op 0800-6070 of HC SAR Nederland 06-47959133/06-43734823


Teamleiders met eigen teamleden coordineren ieder een grote groep vrijwilligers op diverse locaties. Tips en meldingen worden erg serieus genomen en onmiddelijk onderzocht.signalement;


Grijs opgeschoren haar

Zwarte pet

Praat niet

Denkvermogen van 3 a 4-jarige


Zwarte werkjas met rood streepje en blauwe spijkerbroek

Zwarte werkschoenen


Is vertrokken op een zwarte herenfiets zonder versnelling.

Hij fietst met 1 hand in de broekzak en 1 hand aan het stuur

Koarnjum, 14-03-2020


Vandaag heeft SAR Nederland samen met PSD Nederland een grote zoekactie gehouden in het dorpje Koarnjum (Cornjum) Friesland. Dit naar aanleiding van de dood van Karin Grijpstra.

Er is wederom gezocht naar aanwijzingen welke kunnen leiden naar opheldering in deze zaak.

Er is ditmaal specialistisch apparatuur gebruikt om miniscuul de gehele omgeving uit te kunnen pluizen. Tevens is er gebruik gemaakt van een, voor dit soort zaken, speciaal opgeleide zoekhond!

Linielopers hebben de gehele omgeving uitgepluist en met metaaldetector is nogmaals het slik op het weiland doorzocht, walbeschoeiing gecontroleerd enz enz.


Omdat er een aantal scenario's waren doorgesproken en vastgelegd hadden we ook rekening gehouden met het moeten zoeken in een ruimer genomen gebied op het land en in het water.

Er is een Sonarboot type RIB uit Rotterdam ingezet met duikers van PSD Nederland, een specialistisch duikteam in het zoeken naar vermiste personen en het zoeken naar (bijzondere ) voorwerpen onder water. Op meerdere plekken is het water miniscuul onderzocht naar relevante voorwerpen in dit lopend onderzoek.

In het wijkcentrum "De Bining" werden we tussen de middag hartelijk ontvangen en konden we even genieten van koffie en koek.


"Syktocht Omrop Fryslan"


We willen ons team bedanken voor deze geweldige inzet en niet te vergeten PSD Nederland en Politie Friesland voor de geweldige samenwerking!Familie en vrienden van Karin Grijpstra wensen wij veel sterkte in deze tijd. Samen met hun hopen wij op een snelle oplossing van deze zaak.


26-04-2020 Update vermissing Sivester Smit

Vanmorgen is het lichaam gevonden van Silvester. Via deze weg willen we familie en vrienden heel veel sterkte toewensen met het verwerken van dit verschrikkelijke bericht.Bestuur SAR Nederland.

Capelle an den IJssel, 08-03-2020


Vandaag een grote zoekactie naar de vermiste Sylvester. Middels flyers en navraag in de buurt van het Krailingse Bos gaan we nogmaal proberen te achterhalen waar deze 26-jarige zich het laatst heeft bewogen.  Er gaat een sonarboot het water op om de nog niet gezochte plekken te doorzoeken. Middels nieuwe onderwater sonartechnieken proberen we vandaag ook de ondiepe plekken  te benaderen.


Afgelopen weken zijn er zoekacties geweest van politie en zoekhonden van de SRO. Helaas heeft dat tot nog toe geen reslutaten gehad.


Vandaar de oproep van de familie of wij iets voor hun zouden kunnen betekenen. Vooralsnog proberen we vandaag de gangen van Sylvester duidelijker te maken zodat we een idee krijgen hoe we en of we een toegevoegde waarde kunnen zijn in het zoeken naar Sylvester.


___________________________________________________


Update 08-03-2020: SAR Nederland is samen met leden van PSD Nederland op zoek naar vermiste Sylvester!!


We hebben familie en vrienden van Sylvester verzocht om in bepaalde wijken te gaan flyeren. Ze zijn de gehele dag super enthousiast bezig geweest in de hoop dat ze ook maar iets over de vermiste Sylvester zouden vernemen.


Met de sonarboot is langs de oever van Kralingseplas en moeilijker begaanbare plekken alles nog eens afgezocht. Er werd op een bepaald moment een signaal opgevangen welke bij nader onderzoek niet het "gewenste" resultaat opleverde.

Rest van de teamleden zijn de oevers systematisch af wezen zoeken wat hier en daar tot best gevaarlijke situaties leidde.

Water stond hoog en oevers waren drassig tot hier en daar moerassig.


Er zijn verder een leegstaande sterk vervuilde woning en een leegstaande boerderij doorzocht. Echter ook zonder reslultaat.


Later op de middag zijn we de nieuwe Maas op geweest waar 3 man werden gedropped op het eiland onder de Van Brienenoordbrug. Met de sonarboot is de oever en de "stilstaande" wateroppervlakten nog nauwkeurig afgezocht.


Na de evaluatie bij de plaatselijke McDonalds hebben we de zoektocht om 20.00 uur voor deze dag beeindigd.


Inmiddels zijn verslagen en rapporteringen bijgewerkt, na digitale  verwerking hiervan gaan we de zaak nogmaals bekijken en beoordelen.


___________________________________________________


Update 09-03-2020: Na alle details in de vroege morgen te hebben bekeken besluiten we nogmaal in de middag verder te gaan zoeken in vijvers en watertjes bij het Kralingsebos. Leden van SAR Nederland en PSD Nederland hebben in waadpakken de rietkragen van de plas nogmaals doorzocht. Ook de echt ondiepe en voor een boot onbegaanbare plekken hebben ze op deze manier meegenomen.

Deze dag brengt verder niets nieuws en om 20.30 uur besluiten we er dan ook mee te stoppen.


Verslagen en overzichten worden nu verder over elkaar heengelegd en wederom in detail besproken. Hiermee gaan we kijken of we zaken hebben gemist in deze inzet.Enschede, 29-02-2020


21.30 uur bereikt ons het bericht dat de man herkend is en in goede gezondheid is teruggevonden. Dit naar aanleiding van tips welke binnen zijn gekomen.

Hier doen we het uiteindelijk voor met ons allen!!!

Het harde werk van ons team en de bekendmaking via media hebben er  mede aan geholpen deze inzet tot een goed einde te kunnen brengen. Voor de familie weer rust!


___________________________________________


16.00 uur

Ten tijde van dit schrijven zitten we met een team in Enschede waar een briefing plaatsvind door de teamleiders.


10.30 uur

Oproep van familie voor vermiste man.

Het gaat hier om een, sinds 28-02-2020 08.30 uur, vermiste man van 53 jaar.


Signalement:


Fors postuur

Tatoeage op de linkerhand van een grafsteen met kruis

Kaal, brildragend

Blauwe spijkerbroek

Zwart leren jas

Bruine schoenen


De scootmobiel van de meneer is teruggevonden bij het centraal station Enschede - trappen taxi standplaats.


Heeft u deze meneer na vrijdagmorgen gezien en/of weet u waar hij verblijft, naame dan contact op met de politie in Enschede 0900-8844 of met SAR Nederland 06-43734823


Leeuwarden, 26-02-2020


Vermissing 28-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Sinds dinsdagavond wordt deze jonge vrouw vermist. Laatste telefoontje pleegde ze om 12 uur 's nachts, daarna stilte.

Een oproep richting SAR Nederland ontvangen we op woensdagmorgen waarop we de teamleiders inlichten over deze vermissing. Er wordt naar aanleiding van telefoonpeilingen de vrouw, gekregen van de politie Friesland, snel een plan opgesteld over wat we nodig hebben en in welke gebieden we moeten gaan zoeken. De mogelijke zoekgebieden betreffen grote natuurgebieden met veel plassen en kanalen.

2 sonarboten en het duikteam staan stand-by om eventueel ingezet te kunnen worden.


We zijn daarna met linielopers en zoekhonden deze gebieden gaan doorzoeken.


's Middags wordt ze door de politie in gezonde toestand aangetroffen.


We willen iedereen die betrokken was bij deze zoektocht bedanken voor hun inzet en de politie Friesland bedanken voor de fijne samenwerking.


Almere, 23-02-2020


Flyer actie 18-jarige in Almere.


Zondag 23-02-2020 worden we door de familie van het meisje opgeroepen en verzocht tot actie. Enige wat ons dan te binnen schiet in deze case is dat we moeten beginnen met een flyer actie.

Al snel zijn de teamleiders ingelicht en hebben we leden bereid gevonden mee te helpen de flyers te verspreiden. We spreken af om 13.30 in Almere de gehele situatie te briefen aan de teamleden.


Op het moment van vertrek uit Heerenveen bereikt ons het bericht van de politie dat het meisje is teruggevonden.


Case closed.

IJsselstein, 18-02-2020


We hebben samen met de politie intensief en tot midden in de nacht gezocht naar de vermiste 53- jarige man uit IJsselstein, zowel op het water en op het land met zoekhonden, sonarboot en Linie-lopers, maar hij werd door ons deze dag helaas niet gevonden.


De volgende dag is hij overleden aangetroffen.We wensen de familie enorm veel kracht en sterkte toe met dit zware verlies.


We willen iedereen die bij deze zoekactie betrokken waren bedanken en vooral de politie voor de fijne samenwerking.


Noorderleegh, 08-02-2020


Vandaag wéér een zware zoektocht op het Noorderleegh waar we met een aantal drones zijn gaan vliegen en opnieuw zijn gaan zoeken naar de vermiste Sicco Cuperus. Sicco is al vermist sinds 2014. We willen ons nog steeds inzetten om Sicco terug te vinden zodat zijn ouders rust kunnen gaan vinden in deze bijzondere zaak. Heel veel informatie over deze verdwijning is te lezen in de diverse media en via internet.


Het is een zwaar terrein waar je al snel tot de knieën in de natte grond weg zakte.

Helaas deze dag wederom geen bijzonderheden gevonden welke zou gaan leiden tot het oplossen van deze zaak.


Mocht iemand tips hebben of Sicco in zijn laatste dagen hebben gezien, laat het ons weten. Wij gaan zorgvuldig om met informatie aangaande deze vermissing.


Zie ook oproep en melding van politie hieronder;

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2014/juni/sicco-cuperus.htmlWij willen Vliegbasis Leeuwarden, fryske Gea en Politie Groningen bedanken voor de fijne samenwerking.

Drachten, 24-01-2020


Wij van SAR Nederland zijn blij dat we de politie hebben geassisteerd met de vermissing van een 14- jarige meisje met uiteidelijk dit prachtige resultaat.


Samen met de politie een grote zoektocht gehouden en door middel van een flyeractie zeer bruikbare tips binnengekregen waardoor de politie door kordaat optreden al snel achter haar verblijfplaats komen.


We willen iedereen die bij deze inzet aanwezig waren bedanken, maar vooral ook de Politie Drachten voor de fijne samenwerking.

Kampen, 06-01-2020


Maandag 6 januari zijn wij door politie en familie gevraagd om te helpen bij het zoeken naar een 43-jarige vermiste vrouw uit Kampen.
Hierbij geholpen door de hondenteams van de  SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ) met vlaktezoekhonden en mantrail honden.
SAR was zelf aanwezig met Linie-lopers en 2 speurhonden

We hebben met een groot team verschillende gebieden afgezocht en ondanks de enorme inzet van iedereen, is ze helaas nóg niet gevonden.

We willen de politie/waterpolitie en de SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ) bedanken voor hun geweldige inzet en de fijne samenwerking.

"Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met het verdere verloop van deze vermissing."

Hoogezand, 01-01-2020


SAR Nederland is op nieuwjaarsdag door de politie en familie gevraagd te assisteren bij een urgente vermissing van een 24-jarige man uit Hoogezand.

We zijn met een groot team verschillende dagen en een nacht aan het zoeken geweest dit in samenwerking met INSED-DRD-Oger-SARhonden en de RHGD.

Op verzoek van de politie hebben we verschillende gebieden, waaronder vijvers en het kanaal afgezocht met o.a. zoekhonden, helaas leidde dit niet tot het vinden van de vermiste.

Vrijdagmorgen is ons team wéér naar Hoogezand vertrokken om te zoeken. Aan het begin van de middag  werd het helaas levenloze lichaam aangetroffen in het Winschoterdiep.

Wij willen hierbij de politie en de verschillende hondenteams bedanken voor de fijne samenwerking en vooral ook INSED en Venema bedanken voor het gebruik maken van de communicatiewagen.

Wij wensen hierbij de ouders, vriendin, broers en zussen heel veel kracht en sterkte toe bij dit zware verlies.

http://www.grootdefryskemarren.nl

CONTACTGEGEVENS

nummerweergave aan

Bankrekening: NL34 RABO 0349 8933 81

KvKnummer:    71594760

Copyright © Alle rechten voorbehouden